Τόγια Άλκηστις

Μαέστρος Χορωδιών Ενηλίκων, Μουσικολόγος, Μουσικοπαιδαγωγός

Γεννήθηκα στην Αθήνα και ξεκίνησα τις μουσικές μου σπουδές στο Ωδείο Αθηνών, από όπου αποφοίτησα με δίπλωμα πιάνου και το βαθμό άριστα παμψηφεί το 2001. Παράλληλα άρχισα σπουδές κλασσικού τραγουδιού στο ίδιο ωδείο στην τάξη μονωδίας της διεθνούς φήμης μεσόφωνου Κικής Μορφωνιού, από όπου αποφοίτησα με δίπλωμα και το βαθμό άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο παμψηφεί το 2004, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησα ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του καθηγητή και συνθέτη Μπάμπη Κανά, αποφοιτώντας από την τάξη ειδικού αρμονίας με πτυχίο και εν συνεχεία αντίστιξης και φούγκας με πτυχίο επίσης και το βαθμό άριστα παμψηφεί.
Το 1996 εισήχθην μετά από πανελλήνιες εξετάσεις στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών ,από όπου αποφοίτησατο Σεπτέμβρη του 2002.
Από το 2004 έως το 2008 εργάστηκα ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στα μουσικά σχολεία Καβάλας ,Βόλου και Χιού όπου υπηρέτησε ως καθηγήτρια πιάνου, χορωδίας και θεωρητικών με συμμετοχές και βραβεύσεις στους καλλιτεχνικούς αγώνες. Από το 2008 εργάζομαι ως μόνιμη εκ/κός μουσικής στο Νομό Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων των σχολικών μονάδων που υπηρετώ.
Το Φεβρουάριο του 2018 εισήχθη στο μεταπτυχιακό τμήμα μουσικής παιδαγωγικής του Ευρωπαικού Παν/μίου της Κύπρου.
Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά πλέον ως υπεύθυνη μαέστρος φωνητικών συνόλων ενηλίκων των χορωδιών του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θες/κης , το γυναικείου φωνητικού συνόλου Cantusarte του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης. Το Σεπτέμβριο του 2017 ανέλαβα την σύσταση και οργάνωση των χορωδιών της Bissell Library του Κολλεγίου Ανατόλια και του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας. Στο Παρελθόν διετέλεσα μαέστρος στη χορωδία «οι Μακεδόνες» στη «χορωδία Θεσ/κης», στη «χορωδία του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου»,στην παιδική χορωδία του Ωδείου «Φίλιππος» στη Βέροια και στην παιδική χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ωραιοκάστρου.Με τα φωνητικά σύνολά που διευθύνω διοργανώνουμε φεστιβάλ χορωδιακά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε διάφορα μέρη σε όλη την Ελλάδα. Έχω λάβει επίσης μέρος σε πολλές συναυλίες ως σολίστ φωνής και πιάνου.
Διετέλεσα μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε τον Ιούνιο του 2007 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/κης με θέμα «Μουσική Παιδία και αναζήτηση Πολιτισμικής Ταυτότητας» και τον Οκτώβριο του 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα «Μουσική: Παιδεύει, Εκπαιδεύει, Θεραπεύει».
Το Μάιο του 2015 διετέλεσα επιμορφώτρια εκ/κών μουσικής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκ/σης στο Νομό Θες/κης με θέμα «τοποθέτηση της φωνής στο μαθητικό χορωδιακό τραγούδι».
Τον περασμένο Οκτώβριο(2018) έλαβα μέρος στην προσυνεδριακή ημερίδα της Ε.Ε.Μ.Ε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσα από το εργαστήριο «τοποθέτηση φωνής για χορωδιακά σύνολα και όχι μόνο», καθώς και στο 10ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε με το ίδο φωνητικό εργαστήριο.

Γνώρισε την υπόλοιπη ομάδα!

Close Menu