Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας με στελέχη της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη!» στον Εμπορικό Σύλλογο

Τα θέματα της καθαριότητας, του φωτισμού, της ασφάλειας αλλά και της προβολής της πόλης, που απασχολούν ιδιαίτερα τον εμπορικό κόσμο της, έθεσε στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στα γραφεία του Συλλόγου μαζί με στελέχη της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη!».

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί για τις θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου στα κρίσιμα ζητήματα της λειτουργίας της πόλης και να παρουσιάσει τους αρχικούς άξονες του προγράμματός του, οι οποίοι αφορούν δεσμεύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν.

Ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε την αγωνία του Συλλόγου για την αύξηση της τουριστικής κίνησης, η οποία, όπως είπε, απαιτεί έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό έτσι ώστε να ωφελεί την πόλη. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού ο ΕΣΘ θεωρεί κρίσιμη τόσο την αύξηση των υποδομών της πόλης, όσο και τη διευθέτηση μικρών προβλημάτων, όπως ο καθορισμός στάσεων των τουριστικών λεωφορείων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των τουριστών στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Η ολοκλήρωση και λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, που τόσο ταλαιπωρεί το κέντρο και κατ’ επέκταση την εμπορική κίνηση της πόλης.

Ο κ. Ζέρβας είπε ότι αφετηρία των σκέψεών του είναι ότι ο εμπορικός κόσμος ζει και δραστηριοποιείται στην καρδιά της πόλης, νιώθει τον παλμό της, αλλά και υφίσταται πρώτος τα λάθη και τις αστοχίες των τοπικών και κεντρικών διοικήσεων, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι υπάρχουν τα μέσα για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία συναντά ο ΕΣΘ στις δράσεις που θέλει να αναλάβει προς όφελος του εμπορικού κόσμου αλλά και της πόλης.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι είναι αναγκαία η δημιουργία πλαισίου για την αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου με τους φορείς στην προετοιμασία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, με στόχο να καταστεί η πόλη προορισμός για τους τουρίστες αλλά και πόλος έλξης για τους κατοίκους της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Φιλιππίδης ενημέρωσε αναλυτικά τον υποψήφιο δήμαρχο για σειρά πρωτοβουλιών και κινήσεων του συλλόγου, όπως το Open Mall.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε πως αν και η πρότασή του είναι αυτοδιοικητική, δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως το οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον στην Ελλάδα δεν είναι φιλικό προς την επιχειρηματικότητα.

«Είναι αλήθεια πως απαιτούνται πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορούμε να ισχυριστούμε πως η Πολιτεία στέκεται δίπλα στο ελεύθερο επαγγελματία και τον επιχειρηματία» είπε και έφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα «μια σειρά από ρυθμίσεις όπως η έγκαιρη επιστροφή Φ.Π.Α, ο ακατάσχετος λογαριασμός του επιχειρηματία, τα κόκκινα δάνεια και η ανυπαρξία ισχυρού τραπεζικού συστήματος υπονομεύουν την εμπορική δραστηριότητα».

Σε δήλωση του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Ζέρβας είπε: «Έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ ανθρώπων που νοιάζονται για την πόλη. Στην διαμόρφωση των καλύτερων απαντήσεων στις ανάγκες της πόλης, συζητούμε με κάθε φορέα της πόλης που μοχθεί σ’ αυτήν. Όλοι όσοι νοιαζόμαστε για την πόλη μας, μαζί θα βελτιώσουμε τη ζωή και την οικονομία της!»

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο