Άλκηστης Τόγια

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών στη σχολή πιάνου και μονωδίας , από όπου και αποφοίτησε με δίπλωμα και βαθμό «Άριστα Παμψηφεί»  από τη σχολή  πιάνου, με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και πρώτο Βραβείο Παμψηφεί» από τη σχολή  μονωδίας (τάξη Κικής Μορφονιού) και πτυχίο Αντίστιξης (τάξη Μπάμπη Κανά). Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α και απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στον τομέα της μουσικής παιδαγωγικής (MMus in Music Education, 2020). Από το Νοέμβριο του 2020 συνεχίζει τις σπουδές της ως υποψήφια διδάκτωρ στο Τ.Μ.Σ. του Ε.Κ.Π.Α. με επιβλέποντα καθηγητή τον μαέστρο και καθηγητή του τμήματος Παύλο Σεργίου.

Ως μονωδός έχει λάβει μέρος σε συναυλίες που διοργανώθηκαν από σημαντικούς φορείς, τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης (Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, Bissell Library του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης), όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και της ομογένειας (Πατρειαρχείο Κωνσταντινούπολης).

Διευθύνει τα τελευταία δεκατρία χρόνια χορωδίες ενηλίκων ερασιτεχνών χορωδών στη Θεσσαλονίκη. Επίσης έχει λάβει μέρος σε μουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια της Ε.Ε.Μ.Ε., της ΕΑS, του ΠΑ.ΜΑΚ. και της Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  Ά/θμιας εκπαίδευσης νομού Θεσσαλονίκης ως εισηγήτρια σε εργαστήρια και ημερίδες για τη φωνητική αγωγή ενηλίκων ερασιτεχνών χορωδών με σκοπό την ευζωία τους μέσα από τη χορωδιακή πράξη, καθώς και για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2021.

Από το 2004 εργάζεται ως μόνιμη εκπαιδευτικός μουσικής στην Ελληνική δημόσια εκπαίδευση. Έχει υπηρετήσει σε μουσικά σχολεία της χώρας, στο καλλιτεχνικό σχολείο Θεσσαλονίκης, σε γυμνάσια γενικής παιδείας και σε δημοτικά σχολεία. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει στην ψυχική ευζωία των ενηλίκων ερασιτεχνών χορωδών μέσω της συμμετοχής τους σε χορωδιακά σύνολα και  ομάδες της μουσικής κοινότητας.

 

Γνώρισε την υπόλοιπη ομάδα!