Αναβαθμίζεται το πάρκο στη συμβολή Μ. Μπότσαρη και Ηλέκτρας

Δημος Θεσσαλονικης 2

Νέα όψη πρόκειται να αποκτήσει το πάρκο στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Ηλέκτρας, στην περιοχή της Ανάληψης στην πέμπτη δημοτική κοινότητα. Το έργο ανάπλασης του πάρκου τίθεται σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης, δαπάνης περίπου 394.000 ευρώ.

Η περιοχή που πρόκειται να αναπλαστεί καλύπτει μια έκταση περίπου 3,5 στρεμμάτων και περιβάλλεται από τη Δελφών, τη Βασιλίσσης Όλγας, την Πέτρου Συνδίκα και την 28ηςΟκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το έργο ανάπλασης που έχει σχεδιαστεί περιλαμβάνει την έκταση του πάρκου στη συμβολή της Μάρκου Μπότσαρη με την Ηλέκτρας, τους δύο πεζόδρομους Πειραιά και Χατζηκυριάκου, το πεζοδρόμιο της οδού Μπότσαρη σε συνέχεια του πάρκου και την οδό Ηλέκτρας στο τμήμα της μπροστά από το πάρκο και μέχρι την οδό Κοσμόπουλου.

Σκοπός της ανάπλασης είναι η συνολική αναβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού πάρκου, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα έχει τον χαρακτήρα ενός χώρου ήπιας αναψυχής και κοινωνικής συνεύρεσης.

Ειδικότερα, με την υλοποίηση του έργου, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, θα επιτευχθούν:

βελτίωση της οπτικής επικοινωνίας και των διαμπερών κινήσεων στα πεζοδρόμια, εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα για όλους και συνθήκες ασφάλειας στους πεζόδρομους
αύξηση της συνολικής επιφάνειας που καταλαμβάνει το πράσινο με ενίσχυση της φύτευσης με δενδρώδη – θαμνώδη βλάστηση, αρωματικά φυτά, κ.ά.
δημιουργία κεντρικού χώρου κοινωνικής συνεύρεσης
διαμόρφωση παιδικής χαράς και ένταξή της στον συνολικό σχεδιασμό
αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού, καθιστικών, φωτισμού, κ.ά.
ανασχεδιασμός δικτύου διαδρομών εντός του πάρκου και στους πεζόδρομους Πειραιά και Χατζηκυριάκου
επανασχεδιασμός πεζοδρομίων στη Μ. Μπότσαρη και στην Ηλέκτρας
ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας με τη δημιουργία διαδρομών πεζών και οδηγού τυφλών για τη βελτίωση της κίνησης πεζών και ατόμων με αναπηρίες
ένταξη σε ένα ευρύτερο δίκτυο αστικού πρασίνου με έμφαση σε διαδρομές που συνδέουν με κοντινούς ελεύθερους χώρους.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο