Απινιδωτές σε δέκα σχολικά συγκροτήματα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης – Κ. Ζέρβας: Σε πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των παιδιών μας

1649179425369

Τους πρώτους δέκα απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης, λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας, παρέδωσαν σήμερα (05/04) το πρωί σε διευθυντές σχολείων και εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Η παράδοση των πρώτων απινιδωτών έγινε στον χώρο του θεάτρου «Κώστας Βουτσάς» του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι πρόθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να εξοπλίσει σταδιακά με αυτά τα μηχανήματα που σώζουν ζωές όλα τα σχολεία του. «Ευχή όλων μας είναι οι απινιδωτές να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Δικό μας χρέος όμως είναι να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της ασφάλειας και της προστασίας της υγείας με υπευθυνότητα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λέγοντας σχηματικά ότι τα σχολεία θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με απινιδωτές όπως διαθέτουν κυτίο πρώτων βοηθειών. «Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο που προσφέρει ασφάλεια στα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, οι πρώτοι απινιδωτές επιλέχθηκε να τοποθετηθούν σε σχολικά συγκροτήματα όπου συστεγάζονται πολλά σχολεία, ώστε να καλύψουν ευρύτερες ανάγκες. Σημαντικό, όπως ανέφερε η ίδια, ήταν και το κριτήριο της γεωγραφικής κάλυψης όλων των περιοχών που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Από τους πενιχρούς πόρους των σχολικών επιτροπών, που καλύπτουν όλες τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, δόθηκε ένα ποσό για αυτό το πολύ σημαντικό έργο», σημείωσε η κυρία Κοσμοπούλου.

Το πρόγραμμα για τον εξοπλισμό των σχολείων με απινιδωτές προχωρά με την καθοριστική συμβολή του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης Θεόδουλου Ταπανίδη. «Αν αναρωτιέται κανείς ποια η χρησιμότητα του απινιδωτή, εγώ είμαι το ζωντανό παράδειγμα. Βρίσκομαι στη ζωή ακριβώς χάρη σε ένα τέτοιο μηχάνημα.  Πριν από δύο χρόνια έπαθα ανακοπή και έπεσα στον δρόμο. Με τη βοήθεια του απινιδωτή μού δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή», είπε ο κ. Ταπανίδης, τονίζοντας: «Έχουμε στόχο να εφοδιάσουμε τα σχολεία μας με απινιδωτές. Σώζουν ζωές».

Για θέματα εκπαίδευσης στη σωστή χρήση του απινιδωτή μίλησε ο Αναστάσης Στεφανάκης, πρόεδρος του «Kids Save Lives».

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο