Δευτερολογία δημάρχου Θεσσαλονίκης στην 2η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στιγμιότυπο 2020-02-03, 23.45.53

Στη δευτερολογία μου στην 2η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκα στα ακόλουθα θέματα:

Ασφάλεια: Το ζήτημα της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη θα το φέρω στην επόμενη Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για θέματα που απασχολούν την πόλη. Στηρίζω τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον τήρησης της ασφάλειας. Θα καλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να έρθουν εδώ και να τοποθετηθούν για το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Εξεύρεση πόρων: Το διάστημα των πέντε πρώτων μηνών, η διοίκηση μας έφερε 13 εκατ. από το Π.Δ.Ε για τους Στάβλους Παπάφη, 20 εκατομμύρια από την Κτ.Υπ Α.Ε για σχολική στέγη, 5 εκατομμύρια από το Πράσινο Ταμείο με πιθανότητα προσαύξησης κατά 1,5 εκατομμύριο και υπάρχει πάντα δυνατότητα για αξιοποίηση επιπλέον πόρων από τις Ο.Χ.Ε. Το άθροισμα όλων αυτών είναι περίπου 40 εκατομμύρια.

Τουρισμός: Δεν πρέπει να είναι η μοναδική αναπτυξιακή διέξοδος μας. Θέλουμε και άλλες επιλογές, επιπλέον πεδία ανάπτυξης. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσουμε εταιρείες στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας-πολύ σύντομα θα υπάρχει σημαντική εξέλιξη-ώστε να υπάρξουν πραγματικές επενδύσεις, έρευνα και παραγωγή.

ΟΑΣΘ: Σε ό,τι αφορά στον ΟΑΣΘ, ήδη έχουν δρομολογηθεί κάποιες λύσεις με απώτερο στόχο μέχρι το καλοκαίρι να υπάρξει ένας πιο αξιόπιστος και επαρκής στόλος.

Σχολική Στέγη: Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός σχολικών αιθουσών. Όλα τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν καθώς υπάρχει χρόνος και για διαβούλευση μιας και οι εργασίες αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων ξεκινούν τον Σεπτέμβριο. Είναι δεδομένη η ευαισθησία της Αντιδημάρχου και η δική μου για τα ζητήματα αυτά.

Πρόβλημα στέγης στα αστικά κέντρα: Δεν επιθυμώ μία πόλη όπου θα κατακλύζεται μόνον από τουρίστες με τους κατοίκους της στα περίχωρα. Είναι καλός ο τουρισμός και η ανάπτυξη αλλά δεν θέλω τα ενοίκια στα ουράνια, απαγορευτικά για τους κατοίκους. Θα ενεργήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι μας.

 

 

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο