Διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα και Εσωτερικών Μ. Βορίδη

δημος Θεσσαλονικης φωτο 2

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις έργων από το “Πράσινο Ταμείο” όπως και τις χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση απαλλοτριώσεων, ενώ επί τάπητος τέθηκε η επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με την έγκριση της μελέτης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τη συνάντηση απασχόλησαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της ανακύκλωσης, δεδομένης της σπουδαιότητας που προσδίδεται σε δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας.

Αντίστοιχα, η στήριξη ενός “Σχεδίου Μάρσαλ” για την επανεκκίνηση της οικονομίας της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα στην ατζέντα που τέθηκε στη συνάντηση που είχε λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον Υπουργό Εσωτερικών. Στη συνάντηση έγινε, ακόμη, εκτενής συζήτηση για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζέρβας επεσήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του πλαισίου που διέπει την οικονομική διαχείριση των δήμων, το οποίο ακόμη μέχρι και σήμερα καθορίζεται με βασιλικό διάταγμα, ενώ υπέβαλε και το αίτημα να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. Παράλληλα, συζητήθηκε η επερχόμενη αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο