Δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες με σειρά κοινωνικών δράσεων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Δημος Θεσσαλονικης 2

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού, ιδιαίτερα τις φετινές γιορτές που η αισιοδοξία και η χαρά είναι πιο αναγκαίες από ποτέ, προχωρά σε δράσεις με ισχυρό κοινωνικό χαρακτήρα, ώστε να προσφέρει στήριξη στους δημότες του και ιδιαίτερα στους πολίτες που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το δίχτυ κοινωνικής προστασίας απλώνεται περισσότερο και αγκαλιάζει οικογένειες και μεμονωμένα άτομα με δράσεις αλληλεγγύης καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Οι δράσεις εναρμονίζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας με την εφαρμογή μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Κ. Ζέρβας: Πλεόνασμα ανθρωπιάς από τη συμμαχία του καλού της Θεσσαλονίκης

«Τις ημέρες αυτές των γιορτών η αλληλεγγύη και η αγάπη κυριαρχούν. Ιδιαίτερα φέτος, που εν μέσω μιας τεράστιας συλλογικής προσπάθειας αγωνιζόμαστε όλοι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να ελαφρύνουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα και κοντά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Είναι υποχρέωσή μας αλλά κυρίως ηθικό καθήκον να στηρίξουμε, να αγκαλιάσουμε και να μεριμνήσουμε για όλους. Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος και απροστάτευτος, όχι μόνο τώρα -αυτήν την περίοδο- αλλά κάθε ημέρα του χρόνου”, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας: “Σε αυτήν την προσπάθεια είναι μαζί μας πληθώρα επιχειρήσεων, επαγγελματιών και πολιτών -με δωρεές, προσφορές- τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε. Όλοι μαζί, μια συμμαχία του καλού από την πόλη, προσφέρουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς».

Χ. Αηδονόπουλος: Δήμος και φορείς μετατρέπουν την ατομική ανάγκη σε συλλογική

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος υπογράμμισε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αρωγούς στο κοινωνικό του έργο φορείς της πόλης -επιχειρήσεις, απλούς πολίτες και εργαζομένους- μετατρέπει την ατομική ανάγκη σε συλλογική και με την ανιδιοτελή προσφορά όλων στηρίζει επί 365 ημέρες -κάθε μέρα- τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Ευχαριστώ θερμά όλους για την προσφορά τους, καθώς στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας, ειδικά αυτές τις εορταστικές ημέρες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία κι αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο που οφείλει μια σύγχρονη κοινωνία να υπηρετεί».

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διανομή τροφίμων

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα γίνονται διανομές τροφίμων που προέρχονται από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων εστίασης, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο σχετικό κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης:

  • Διανομή προϊόντων του κοινωνικού παντοπωλείου σε 330 ωφελούμενους από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από τον χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Μοναστηρίου 53-55.
  • Διανομές πακέτων τροφίμων σε 400 οικονομικά αδύναμες οικογένειες των συσσιτίων όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας ως εξής:

– της Α΄ και της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 από τους χώρους διανομής συσσιτίου επί της Αμύντα 11 και Ειρήνης 4.

– της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 από το Παράρτημα ΚΑΠΗ – Ακροπόλεως 14

– της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 από το Παράρτημα ΚΑΠΗ – Γρ. Λαμπράκη 42

– της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 από το Παράρτημα ΚΑΠΗ – Αλεξανδρείας 27

– και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 από το Παράρτημα ΚΑΠΗ – Ηρώων 4.

  • Διανομή 1.200 πακέτων με όλα τα απαραίτητα είδη τροφίμων που χρειάζεται ένα νοικοκυριό για τη στήριξη των ωφελούμενων των συσσιτίων των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και των ωφελουμένων συσσιτίων φορέων και συλλόγων που έχουν αιτηθεί τη συνδρομή του Δήμου καθώς και πολιτών – οικογενειών με οικονομική αδυναμία ως πληττόμενων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 -παραμονή Χριστουγέννων- την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 καθώς επίσης την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 -παραμονή Φώτων- στο περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι προσερχόμενοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να παραλάβουν ρούχα, παιχνίδια και βιβλία σε καλή κατάσταση.

Διανομή προϊόντων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Η διανομή προϊόντων πραγματοποιείται σε μικρότερες – στοχευμένες ομάδες δικαιούχων για την αποφυγή συγχρωτισμού και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Αφορά 350 οικογένειες (700 άτομα) με παιδιά έως 4 ετών, δικαιούχους του προγράμματος. Η διανομή πραγματοποιείται σήμερα στο περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Καθημερινά γεύματα

Πέρα από τις καθιερωμένες καθημερινές διανομές του συσσιτίου στους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Συσσιτίου, ξεκίνησε από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 η παροχή μαγειρευμένων γευμάτων σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από Δευτέρα έως και Παρασκευή και για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη θα μαγειρεύονται 650 μερίδες φαγητού στο μαγειρείο του Παιδικού Σταθμού «Μέγας Αλέξανδρος» από το προσωπικό εστίασης των Παιδικών Σταθμών.

Αποδέκτες των γευμάτων είναι οι ωφελούμενοι των συσσιτίων των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και οι ωφελούμενοι συσσιτίων φορέων και συλλόγων που έχουν αιτηθεί τη συνδρομή του Δήμου, μουσικοί και άνθρωποι της τέχνης που βρίσκονται σε αδυναμία, έκτακτες δομές φιλοξενίας, οι άστεγοι που διαβιούν στον δρόμο και δεν επιθυμούν να ενταχθούν στις Δομές Αστεγίας του Δήμου καθώς και 75 ανήμποροι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Η διανομή των γευμάτων στους αστέγους γίνεται με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας.

Εορταστικά γεύματα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων

Τα εορταστικά γεύματα, φέτος, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων θα διανεμηθούν σε ατομική συσκευασία. Η διανομή του χριστουγεννιάτικου γεύματος θα πραγματοποιηθεί με τη χορηγία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του πρωτοχρονιάτικου με χορηγία από το Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας μέσω εταιριών catering, που ως αρωγοί του Δήμου καλύπτουν το κόστος παροχής των εορταστικών γευμάτων.

Το χριστουγεννιάτικο γεύμα θα διανεμηθεί σε 500 άτομα εξυπηρετούμενα από τις κοινωνικές υπηρεσίες την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 και το πρωτοχρονιάτικο γεύμα σε 300 άτομα την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020.

Νηστίσιμο γεύμα, εξάλλου, θα διανεμηθεί σε 300 άτομα την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, παραμονή των Φώτων.

Η διανομή των εορταστικών γευμάτων θα γίνει στο περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κ/Ξ ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΑΕ-ΤΟΠ ΚΡΑΦΤ ΑΕ- ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ- ΧΟΥΤΟΣ ΑΕ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ISOMAT A.B.E.E. BIOMHXANIA ΔΟΜΙΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ & ΚΟΝΙΑΜΑΤΩΝ

ΤΙΤΑΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ Α.Ε

DHL EXPRESS (HELLAS) SA

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε

Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε

COCA COLA – ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ EΛΛΑΔΟΣ Α.Β.ΕΕ

KAFEA TERRA Food and Drinks S.A.

EURICOM HELLAS Α.Ε.

ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε

LA CHEF LEVI

Α & Θ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΟΕ

VIVILAND-ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΕ

TΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΝΟVA PACKAGING HELLAS S.S.A

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗΣ

ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

DELI FISH

JTI

FOOD PLUS-KFC

EURIMAC AE

LA CHEF LEVI

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο