Διερευνά λύση για τα σχολικά συγκροτήματα της οδού Κλεάνθους ο Δήμος Θεσσαλονίκης

ΔΤ

Σημαντική εξέλιξη παρουσιάστηκε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή σχετικά με τον διαγωνισμό για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος στην Κλεάνθους.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε σήμερα ομοφώνως – στελέχη της διοίκησης και των υπολοίπων τεσσάρων παρατάξεων που συμμετέχουν – την ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, πριν ολοκληρωθεί το στάδιο καταθέσεων των προσφορών και εν συνεχεία το άνοιγμά τους, με σκοπό αφενός να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης του έργου με παράλληλη λειτουργία των σχολείων ή του μεγαλύτερου μέρους αυτών και αφετέρου να αποφασίσει επίσημα και αταλάντευτα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η σχολική κοινότητα για την τύχη των σχολείων.

Για την εξασφάλιση της διαφάνειας αλλά και της σωστής λειτουργίας του έργου θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση για λήψη απόφασης.

Στην επιτροπή η Διοίκηση του Δήμου, δια του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής , δεσμεύτηκε άμεσα να διερευνήσει ποιες τροποποιήσεις δύναται να γίνουν στην μελέτη επ’ ωφελεία των σχολικών κοινοτήτων.

Σημειώνουμε ότι πρόκειται για ένα έργο του οποίου η μελέτη ολοκληρώθηκε το 2015 και παράλληλα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2018, δυστυχώς παρέμεινε στα συρτάρια, μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από την Διοίκηση Ζέρβα η οποία επιθυμεί να υλοποιήσει το έργο, να απορροφήσει την χρηματοδότηση, με το λιγότερο δυνατό κόστος για την σχολική κοινότητα της περιοχής.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο