Διευρυμένη σύσκεψη για το κυκλοφοριακό ζήτημα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία Κ. Ζέρβα

δημος Θεσσαλονικης φωτο 2

Δέσμη μέτρων για την βελτίωση της κυκλοφορίας, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής στη Θεσσαλονίκη, εξετάστηκε σήμερα σε διευρυμένη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΙΜΕΤ.
Εξετάστηκε η επίδραση των έργων ασφαλτόστρωσης και συνολικής βελτίωσης του οδικού δικτύου της πόλης στην καθημερινή λειτουργία της σε συνδυασμό με συγκεκριμένα δεδομένα που συλλέγονται καθημερινά προκειμένου να υπάρξει σε βάθος ανάλυση των επιπτώσεων και ακολούθως αποτύπωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης ανά ώρα και ημέρα.
Βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα των φορτοεκφορτώσεων στο κέντρο της πόλης καθώς οι επιβαρύνσεις βάσει στοιχείων είναι σημαντικές. Επιπλέον, συζητήθηκε εκτενώς η ανάγκη ρύθμισης της κυκλοφορίας σε κεντρικούς κόμβους ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής όπως προέκυψε από την ανάλυση των δεδομένων που συγκέντρωσε, αξιολόγησε και παρουσιάσε το ΙΜΕΤ.
Παράλληλα τέθηκε το ζήτημα επαναρρύθμισης των φωτεινών σηματοδοτών και βελτιστοποίησης της λειτουργίας τους με αξιοποίηση των νέων δεδομένων, έργο το οποίο προχωρά με ταχείς ρυθμούς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ζήτημα της αστυνόμευσης των λεωφορειολωρίδων, της στενότερης συνεργασίας με τον ΟΑΣΘ και αναλύθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που προκύπτει από την συνεχή ολιγόλεπτη παράνομη στάση επί του οδικού δικτύου.
Η συνεργασία με το ΙΜΕΤ θα συνεχιστεί με συστηματικό τρόπο και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα παραδοθεί σειρά προτάσεων άμεσης εφαρμογής με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας. Απώτερος σκοπός είναι η εγκαθίδρυση μόνιμου συστήματος ανταλλαγής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για την ταχεία και στοχευμένη παρέμβαση όπου και όταν απαιτείται.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο διευθυντής της διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, η διευθύντρια ερευνών του ΙΜΕΤ Γεωργία Αϋφαντοπούλου μαζί με συνεργάτες από την ομάδα ανάλυσης στοιχείων, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Πέτρος Παπαφίλης και ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Δημήτρης Μήτρου.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο