Δήλωση Ζέρβα σχετικά με τη διεξαγωγή προεκλογικού διαλόγου σε τηλεοπτικούς σταθμούς

Βρισκόμαστε 46 ημέρες πριν από τις κάλπες και αποτελεί κοινή παραδοχή πως η μέχρι τώρα προεκλογική περίοδος δεν έχει αγγίξει τα σημαντικά ζητήματα της πόλης. Η δε απουσία οργανωμένου διαλόγου δεν δίνει την ευκαιρία στον ψηφοφόρο να συγκρίνει τους υποψήφιους δημάρχους,  τις προτάσεις και τα προγράμματα που αντιπαρατίθενται.  Στην Αθήνα μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να παρευρεθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε κοινές εκδηλώσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε θεατές και ακροατήριο να διαμορφώσουν άποψη.

Σε κάθε περίπτωση δεν τιμά τη Θεσσαλονίκη, ούτε τους Θεσσαλονικείς, η αφωνία, η αδυναμία οργανωμένου διαλόγου και οι παράλληλοι μονόλογοι μακριά από την ατζέντα της πόλης. Καλώ όλους τους υποψήφιους να αποφασίσουμε άμεσα, αμετάκλητα και χωρίς χρονοτριβή επί των διαδικαστικών, τη διοργάνωση τουλάχιστον τριών προεκλογικών εμφανίσεων τύπου debate. Καλώ τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ3 και TV100 να μεριμνήσουν για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή τους. Η υπόθεση της διοίκησης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας δεν μπορεί να κριθεί στο σκοτάδι.

Λαμβάνω αυτήν την πρωτοβουλία και με την παρούσα δήλωση απευθύνομαι και στις διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών. Το πλαίσιο και οι κανόνες μπορούν να καθοριστούν άμεσα. Νίκη για τη Θεσσαλονίκη θα είναι να μπορέσει ο δημότης και ο κάτοικος να διαμορφώσει καθαρή άποψη.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο