«Διώχνει» τα μηχανάκια γύρω από το δημαρχείο ο Ζέρβας

Μηχανακια 6

Με μία κίνηση με πολλούς συμβολισμούς ξεκίνησε από το “σπίτι” της η δημοτική αστυνομία, βάζοντας σε τάξη τα δίκυκλα που παρκάρουν παράνομα στο δημαρχείο και όχι στους οριοθετημένους χώρους στάθμευσης.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

Η κίνηση αυτή έγινε με εντολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα καθώς το κυκλοφοριακό αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος με αρμοδιότητα στα θέματα δημοτικής αστυνόμευσης, Δημήτρης Δαγκλής μιλώντας στη ThessToday.gr είπε ότι ξεκίνησαν από το δημαρχιακό μέγαρο για να δείξουν ότι η νέα διοίκηση έχει ως προτεραιότητα την ευταξία και το κυκλοφοριακό.

“Είναι και μία προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ξεκινήσαμε στα του οίκου μας, στο δημαρχείο όπου υπάρχει παράνομη στάση και στάθμευση και πλέον αυτό δεν θα γίνεται ανεκτό. Θα εφαρμόζονται όλες οι διατάξεις που μας δίνει το δικαίωμα σαν δημοτική αστυνομία να εφαρμόσουμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας” είπε ο κ. Δαγκλής, ενώ πρόσθεσε ότι: “Ξεκινήσαμε με τα δίκυκλα τα οποία επί σειρά ετών στάθμευαν στους χώρους ακριβώς μπροστά στο δημαρχείο, ενώ υπάρχει οριοθετημένος χώρος”.

Στη συνέχεια ο κ. Δαγκλής σημείωσε ότι: “Ξεκινάμε από το σπίτι μας και με έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε συνεννόηση και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσουμε να μετριάσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας στην πόλη”.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή έχει υπάρξει μέριμνα εδώ και σειρά ετών για τη στάθμευση των δικύκλων πίσω από το δημαρχείο, στην πλευρά του Βυζαντινού Μουσείου, ενώ ανέφερε πως “θα αυξηθούν περίπου κατά 100 θέσεις και υπάρχει ήδη ενημέρωση του κόσμου από τη δημοτική αστυνομία”.

Για το αν πιστεύει ότι η κίνηση αυτή θα προκαλέσει τις αντιδράσεις των πολιτών δήλωσε: “Δυστυχώς υπήρχε μία λανθασμένη νοοτροπία όλα αυτά τα έτη. Υπάρχουν αντιδράσεις αν και ο νόμος είναι σαφέστατος, δεν χρειάζεται να ξανακάνουμε φροντιστήρια”.

Τέλος, ο κ. Δαγκλής είπε πως από την αρμόδια υπηρεσία θα υπάρξει φρεσκάρισμα των ήδη υπαρχόντων διαγραμμίσεων και διαγράμμιση για επιπλέον 100 μηχανές.

“Το παράδοξο είναι ότι στην Ανώνυμη Οδό πίσω από το δημαρχιακό μέγαρο έχουν προβλεφθεί αρκετές θέσεις στάθμευσης δικύκλων, ο συγκεκριμένος χώρος παραμένει κενός. Δεν πηγαίνει κανείς να παρκάρει νόμιμα” κατέληξε.

Δείτε φωτογραφίες του ThessToday.gr:

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο