Δωρεά περιπολικού στην ΕΛ.ΑΣ με παρέμβαση Κωνσταντίνου Ζέρβα

DSC03711

Δωρεά περιπολικού αυτοκινήτου στην Ελληνική Αστυνομία από ιδιώτες επιχειρηματίες πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα. Η παράδοση έλαβε χώρα στο Α.Τ Λευκού Πύργου. Με τη σύμπραξη ιδιωτών αγοράστηκε και δωρίστηκε ένα όχημα που πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία να μπορέσει να το μετατρέψει σε περιπολικό, εντάσσοντάς το στον αντίστοιχο στόλο. «Η διαμεσολάβησή μου στόχευε στην άμεση ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάλεσα γνωστούς και φίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των επιχειρήσεων, τους παρουσίασα τα δεδομένα και με χαρά ανταποκρίθηκαν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας. Συμπλήρωσε δε πως «η ασφάλεια των πολιτών είναι σημαντικό ζήτημα. Για να διασφαλιστεί απαιτούνται τα πιο σύγχρονα μέσα, εξοπλισμός και πόροι. Ο ιδιωτικός τομέας μπορεί και πρέπει να συνδράμει. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικό, δεν είναι ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας. Είναι συνεισφορά, είναι απόδειξη υψηλού αισθήματος ευθύνης και στήριξης στην πράξη. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη πρέπει να στραφεί και στο ζήτημα της ασφάλειας –όχι μόνο σε περιβαλλοντικές δράσεις- καθώς υπάρχουν και εκεί άμεσες και πιεστικές ανάγκες». Το όχημα παρελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με όλους τους τύπους και τα πρωτόκολλα παραλαβής. Σύντομα θα ενταχθεί στον στόλο των περιπολικών.

«Είναι μια δωρεά που να είστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιηθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, θα χρησιμεύσει στην αστυνόμευση του κεντρικού τομέα της πόλης. Ευχαριστώ τον κ. Ζέρβα που με την προσφορά του και την μεσολάβηση του εξοπλίστηκε το Αστυνομικό Τμήμα», δήλωσε κατά την παραλαβή του οχήματος ο ταξίαρχος Λάζαρος Μαυρόπουλος, διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών του συναντήσεων με φορείς της πόλης,  ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, το Νοέμβριο 2018,  είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Εκεί, στη συνομιλία που είχε με αξιωματικούς και με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια της πόλης και τη δυνατότητα της Υπηρεσίας να ανταπεξέλθει στο δύσκολο και απαιτητικό αυτό καθήκον. Όπως έγινε αντιληπτό και από τη συνομιλία που έλαβε χώρα, η δημοσιονομική στενότητα της Πολιτείας έχει δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στα σώματα ασφαλείας καθώς η έλλειψη πόρων μεταφράζεται σε έλλειψη εξοπλισμού, και φυσικά σε πλημμελή συντήρηση οχημάτων. Για τον λόγο αυτό ο κ. Ζέρβας ενήργησε άμεσα και κινητοποίησε σειρά γνωριμιών του από επιχειρηματικούς κύκλους με στόχο να προβούν σε μία ενέργεια έμπρακτης στήριξης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. «Η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας και της καθημερινότητας των πολιτών είναι άμεση προτεραιότητα για μία διοίκηση που έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της, τους πολίτες» είχε τονίσει τότε ο κ. Ζέρβας.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο