Τσαβλής Δρόσος

Ιατρός Πνευμονολόγος

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και Διδάκτωρ της ίδιας Σχολής από το 2010. Ακαδημαϊκός Υπότροφος κι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ από το 2016. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην “Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία” της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, κάτοχος δεύτερου Μεταπτυχιακού Τίτλου στην “Ιατρική του Ύπνου” της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης και κάτοχος τρίτου Μεταπτυχιακού Τίτλου στη “Διοίκηση Μονάδων Υγείας” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Απόφοιτος του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και φοιτητής στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ειδικεύθηκε στην Πνευμονολογία επί 5ετία στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική στο ΓΝΘ “Γ. Παπανικολάου” και μετεκπαιδεύθηκε στο σοβαρό αλλεργικό βρογχικό άσθμα και στην απευαισθητοποίηση-ανοσοθεραπεία πνευμονικών αλλεργικών νόσων στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Sainte Marguerite στη Μασσαλία της Γαλλίας. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έχει δημοσιεύσει πληθώρα επιστημονικών εργασιών σε ξένα ιατρικά περιοδικά κι έχει συμμετάσχει ως ομιλητής ή συγγραφέας σε μεγάλο αριθμό προφορικών ή αναρτημένων ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές αποστολές στην Ελλάδα και χώρες της Αφρικής. Είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος Βορείου Ελλάδος, Μέλος της Αμερικανικής κι Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας και Μέλος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Εξελέγη Διαμερισματικός Σύμβουλος Ε’ Δημοτικού Διαμερίσματος Δήμου Θεσσαλονίκης (2006 – 2010), υπήρξε Πρόεδρος της επιτροπής  Υγείας, Καθαριότητας, και Αγωγής του Καταναλωτή του Ε΄ Διαμερίσματος  και Πρόεδρος 5 Σχολικών Επιτροπών. Διοργάνωσε και πραγματοποίησε, εθελοντικά, πληθώρα ενημερωτικών εκδηλώσεων για τα αναπνευστικά νοσήματα  και τη διακοπή καπνίσματος σε σχολεία και ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και σε χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης. Μιλάει 4 ξένες γλώσσες. Είναι παντρεμένος με την Παιδίατρο Άννα Τζουμάκα με την οποία απέκτησε 3  παιδιά.

Γνώρισε την υπόλοιπη ομάδα!

Close Menu