ΕΚΚΛΗΣΗ ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ: “Άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων δεν σημαίνει άρση του κινδύνου”

δημος Θεσσαλονικης φωτο 2

Έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι “παρακολουθούμε καθημερινά τους αριθμούς, ώστε, εάν περάσουμε ένα συγκεκριμένο όριο, να χτυπήσουμε ξανά το καμπανάκι του κινδύνου”.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βελτίωση των δεικτών και τη σταδιακή επαναφορά σε μια σχετική κανονικότητα με το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς, αλλά απηύθυνε την προειδοποίηση ότι “ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, δεν είναι πίσω μας”.

“Άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων δεν σημαίνει άρση του κινδύνου, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ιός. Δείτε τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα το ξαναπώ: Προσοχή – Αποστάσεις – Μάσκες και γενικότερα ακολουθούμε τις οδηγίες. Για κανέναν λόγο δεν πρέπει να μας χτυπήσει ένα τρίτο κύμα”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας: “Τώρα ξέρουμε, έχουμε εμπειρία, είδαμε τι μπορεί να συμβεί μέσα σε μόλις δέκα ημέρες. Όπως είδαμε όλοι πόση προσπάθεια και τι βαρύ κόστος χρειάζεται, για να περιοριστεί ο ιός. Για να έχουμε λοιπόν ανοιχτά μαγαζιά, ανοιχτή την αγορά, για να διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία τους και όχι με τηλεδιάσκεψη, πρέπει οι οδηγίες να τηρούνται. Να τηρούνται ουσιαστικά και όχι προσχηματικά”.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο