Έκθεση φωτογραφίας «Τελεία» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

δημος Θεσσαλονικης φωτο 2

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 8 ΜαρτίουΠαγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας

 «Τελεία.» Μια αιχμηρή και πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης-CASA BIANCA,  με θέμα τις γυναίκες-θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

 Μια παραγωγή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης με αφορμή  την Ημέρα της Γυναίκας, που την περίοδο του εγκλεισμού υφίσταται έντονη τη βία και την κακοποίηση μέσα στο σπίτι από τον σύντροφο ή τον σύζυγο. Μια έκθεση φωτογραφίας που εμπεριέχει πολλαπλούς προβληματισμούς.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης επιδιώκει να προβάλει, πάντα με εικαστική προσέγγιση, και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο.

Πίσω από κάθε  εικόνα, κρύβεται  η ιστορία μίας γυναίκας . Ιστορίες που κρύβουν εσωτερικό και εξωτερικό πόνο. Ιστορίες που σημαδεύουν…

Το μήνυμα της έκθεσης είναι:  ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ! ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ…ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ….

 «Πίσω από κάθε φωτογραφία υπάρχει η ιστορία μιας γυναίκας.  Μια ιστορία αθέατη, μια ιστορία χωρίς φωνή. Η τέχνη συμπορεύεται με την κοινωνία και την καθημερινότητά της.Φυσικά δεν μένει ασυγκίνητη στην ενδοοικογενειακή βία.Ένα έγκλημα που αποκρύπτεται περισσότερο από κάθε άλλο, σε όλο τον κόσμο.Για ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα που είναι σε έξαρση εξαιτίας του εγκλεισμού που μας επέβαλε η πανδημία. Καμιά γυναίκα δεν είναι μονή της. Όλες και όλοι μαζί βάζουμε τελεία στην ενδοοικογενειακή βία» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Η έκθεση προβάλλεται διαδικτυακά στο κανάλι του you tube του δήμου Θεσσαλονίκης στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=NUsTsc-9rzQ

Casa Bianca, Βασ. Όλγας 182 και Θεμ. Σοφούλη

Τηλ. 2313 318538, 2310 427555 | e-mail pinakothiki@thessaloniki.gr

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο