Εντείνονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Δημος Θεσσαλονικης 2

Εντείνονται τα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, έπειτα από την κατάταξη της περιοχής στο επίπεδο 3 («πορτοκαλί»).

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, ώστε να παρουσιαστούν αναλυτικά στους Διευθυντές και στους Προϊσταμένους των υπηρεσιών τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται με αυστηρότητα.

«Η υγεία των δημοτικών υπαλλήλων και των πολιτών είναι το πρώτιστο μέλημά μας», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, διαβεβαιώνοντας την ίδια ώρα ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα λειτουργήσει και θα δουλέψει, ευρισκόμενος στο πλευρό των δημοτών του.

Για τα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνονται σε σχέση με τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ευθύμης Φωτόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος έχει οριστεί συντονιστής διαχείρισης covid-19 στον Δήμο Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Το κλειδί είναι η πιστή εφαρμογή του τρίπτυχου μάσκα – αποστάσεις – πλύσιμο χεριών». Την ανάγκη να υπάρξει αυστηρότητα ως προς τη χρήση μάσκας επεσήμανε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, μιλώντας και με την επιστημονική ιδιότητά του ως πνευμονολόγου.

Στα μέτρα που εφαρμόζονται σε σχέση με τη λειτουργία του Δήμου Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προτεραιότητα σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού
Η είσοδος στο δημαρχείο μόνον έπειτα από θερμομέτρηση
Η καταγραφή όσων επισκέπτονται δημοτικές υπηρεσίες
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας από υπαλλήλους και κοινό
Η εμφανής σήμανση για την τήρηση αποστάσεων
H τακτική διενέργεια απολυμάνσεων
Η επέκταση της εφαρμογής της τηλεργασίας από το 20% στο 40% του προσωπικού.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο