Επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και συνάντηση με τον πρόεδρο Ευστάθιο Κουτσοχήνα

Στο πλαίσιο συναντήσεων με φορείς της πόλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και δικηγόρους στο επάγγελμα, Δήμητρα Καμπουράκη, Πολύκαρπο Παπαδόπουλο, Χρήστο Παππά, Γιώργο Ροδινό και Ιορδάνη Χατζηκαλλινικίδη, επισκέφτηκε τα γραφεία του Δ.Σ.Θ. Στη συνάντηση τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το δικηγορικό κόσμο.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Κουτσοχήνας «είναι χρόνιο το πρόβλημα αποσυμφόρησης των υπηρεσιών των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, παρά τις  πρωτοβουλίες που έχει λάβει και ο σύλλογος για την εξεύρεση χώρου μετεγκατάστασης ορισμένων από αυτές». Χαρακτηριστικά τα μέλη του Δ.Σ ζήτησαν την παρέμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση της οδού 26ης Οκτωβρίου, καθώς και του περιβάλλοντος χώρου του Δικαστικού Μεγάρου, την επίλυση του οξύτατου κυκλοφοριακού προβλήματος και τον επιβεβλημένο έλεγχο της παράνομης στάθμευσης που δυσχεραίνει την πρόσβαση.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, από πλευράς του, έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης τις επερχόμενες εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Αυτοδιοικητικών Αρχών. Σημείωσε πως «η ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογών εγείρει σημαντικά ζητήματα σε σχέση με την ψηφοφορία, τον έλεγχό της και την ασφαλή έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους».  Όπως τόνισε, δεδομένου ότι για πρώτη φορά θα στηθούν στα εκλογικά τμήματα τέσσερις κάλπες για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, αυτό προκαλεί προβληματισμούς για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, τόσο από άποψη χρόνου, όσο και από άποψη ασφάλειας. Επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «πρέπει άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν προτάσεις προς την κεντρική διοίκηση για να διασφαλιστεί πλήρως η διαδικασία, καθώς ο φόρτος εργασίας και η ευθύνη που καλούνται να σηκώσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι δυσανάλογα μεγάλος».

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στις δυνατότητες στενής συνεργασίας του Δ.Σ.Θ. με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο κοινών δράσεων και εκδηλώσεων. Δεσμεύτηκε πως, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης,  σε όλα τα ζητήματα που τίθενται από μέρους του δικηγορικού κόσμου και εναπόκειται στη δημοτική αρχή να επιληφθεί, θα δοθούν άμεσα λύσεις.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο