Επίσκεψη του Κ. Ζέρβα στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α) Κεντρικής Μακεδονίας

Την Παρασκευή 01/02/2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας ( εφεξής ΦΟ.Δ.Σ.Α). Ο κ. Ζέρβας συνοδευόταν από τα στελέχη της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και υποψήφιους συμβούλους Χρήστο Καραγιαννόπουλο, Ιορδάνη Χατζηκαλλινικίδη και Γιώργο Ροδινό και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον κ. Μιχάλη Γεράνη, πρόεδρο του περιφερειακού ΦΟ.Σ.Δ.Α.

Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν οι ενέργειες αυτού του θεσμοθετημένου φορέα της Τ. Α που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων καθώς και οι στόχοι που έχουν τεθεί. Ο πρόεδρος ανέφερε πως σημειώνεται πρόοδος στη δημιουργία βασικών δομών διαχείρισης και μονάδων επεξεργασίας των απορριμμάτων στις περιφερειακές ενότητες ευθύνης του, γεγονός που δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

«Εξαίρουμε το έργο που επιτελεί ο φορέας και στηρίζουμε αμέριστα τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε να έχουμε καθαρές και ανθρώπινες πόλεις αλλά και για την συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε από πλευράς του ο κ. Ζέρβας. Συμπλήρωσε λέγοντας πως η διαχείριση απορριμμάτων δεν είναι μόνον μια από τις βασικές αρμοδιότητες των δήμων αλλά ταυτόχρονα κορυφαίο ζήτημα ποιότητας ζωής για τους δημότες. «Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες ειδικά στο δήμο Θεσσαλονίκης από διοίκηση και πολίτες, ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης απορριμμάτων. Καμπάνιες ευαισθητοποίησης μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Με προβληματίζει πάντως το γεγονός ότι οι υποδομές που είναι αναγκαίες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων στην πόλη μας αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία, παρά τις προσπάθειες που γίνονται, έχουν μείνει πίσω. Τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση τους στοχεύουν, δυστυχώς, στον μακρινό μέλλοντα χρόνο.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Ζέρβας θέλοντας να αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και συγκεκριμένα της ανακύκλωσης έκανε λόγο για πολλαπλά οφέλη. «Δεν είναι απλά σημαντικό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η βελτίωση της ποιότητας ζωής που προκύπτει από μία τέτοια διαχείριση αλλά κάθε ποσοστιαία αύξηση των ανακυκλούμενων απορριμμάτων μπορεί να συνεπιφέρει τη μείωση των δημοτικών τελών και αυτό να μεταφραστεί σε απτό όφελος στην τσέπη των δημοτών» κατέληξε.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο