Επιστολή Δημάρχου Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο του Α.Σ ΠΑΟΚ με ευχές για τα 94 χρόνια της ομάδας

zervas thes

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Α.Σ ΠΑΟΚ
Αγαπητέ μου Θανάση

Ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών έχει σήμερα γενέθλια. Η οικογένεια του Π.Α.Ο.Κ. γιορτάζει σήμερα 94 χρόνια σημαντικής ιστορίας.
Όταν η σκέψη και η επιθυμία των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε απόφαση και δράση, το ημερολόγιο έγραφε 20 Απριλίου 1926. Στα χρώματά του αποτυπώνεται αυτή ακριβώς η διάθεση: το μαύρο για το πένθος της μικρασιατικής καταστροφής, της προσφυγιάς και το λευκό της ελπίδας του λαμπερού μέλλοντος στη νέα πατρίδα.
94 χρόνια εκατοντάδων αθλητών και παραγόντων, αλλά κυρίως χιλιάδων οπαδών.
94 χρόνια νοικοκυροσύνης για το χτίσιμο της Τούμπας από τους ίδιους τους φιλάθλους, αλλά και για το «παλατάκι» του Φοίνικα.
94 χρόνια επιτυχιών που γέμισαν περηφάνεια και αποτυχιών που στενοχώρησαν αλλά δεν έκαμψαν ποτέ το φρόνημα.
Λίγοι οι τίτλοι αναλογικά με την αξία των ομάδων, περίσσια όμως η αγάπη των φιλάθλων. Αυτή που κρατά πάντα τη σημαία ψηλά, σε νίκες και ήττες, σε επιτυχίες αλλά και διαψεύσεις.
Μια ξεχωριστή αθλητική ιστορία που συνεχίζει να γράφεται με λαμπρά γράμματα στη μνήμη και στην καρδιά μας, και η οποία ευελπιστώ να συνεχιστεί. Και παράλληλα το όνειρο της νέας Τούμπας να υλοποιηθεί τάχιστα.
Ως δήμαρχος της πόλης θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια το όνειρο, αλλά και η αναγκαιότητα αυτή, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Άλλωστε, μέσα από τις επιτυχίες των ομάδων της πόλης, μέσα από τις υποδομές τους, μέσα από τα εκατοντάδες μέλη και αθλητές τους προβάλλεται και δοξάζεται η ίδια η Θεσσαλονίκη.
Εύχομαι στις διοικήσεις, τους αθλητές και τους φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ. Χρόνια Πολλά και νικηφόρα!

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Ζέρβας.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο