Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ

Κουτσουμπας 1

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρη Κουτσούμπα είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση που είχαν οι δυο άνδρες τέθηκαν ζητήματα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα της πόλης και των δημοτών, όπως η ολοκλήρωση των υποδομών και συγκεκριμένα του ΜΕΤΡΟ, η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, οι οικονομικές δυνατότητες και ανάγκες του Δήμου και η ευταξία.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στα στενά οικονομικά περιθώρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά τόνισε πως η ατζέντα της πόλης παραμένει προτεραιότητά του. Όπως τόνισε: «Ο δήμος Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα και η διοίκησή μας είναι πλουραλιστική, αυτοδιοικητική και απαρτίζεται από στελέχη από πολλές παρατάξεις».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ακόμη τα ζητήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η νέα διοίκηση σε σχέση με την καθημερινότητα, όπως η κακή εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ και η ανάγκη επανασχεδιασμού των συγκοινωνιών με γνώμονα την μελλοντική λειτουργία του ΜΕΤΡΟ, για το οποίο τόνισε χαρακτηριστικά ότι σκοπός του είναι να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό και με το μικρότερο κόστος.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας ευχήθηκε καλή θητεία και επισήμανε τους κινδύνους για την ελληνική οικονομία από μία πιθανή επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Τόνισε δε πως με σειρά νομοθετημάτων των τελευταίων ετών η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέλαβε σειρά αρμοδιοτήτων χωρίς όμως την απαραίτητη χρηματοδότηση, χωρίς πόρους.

Αναφερόμενος στα ζητήματα των υποδομών και συγκεκριμένα του ΜΕΤΡΟ, υποστήριξε πως το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και πως οι ευθύνες των καθυστερήσεων βαρύνουν κυβερνήσεις και κατασκευαστές. Για το ζήτημα της ανάπλασης της Δ.Ε.Θ είπε: «Για εμάς έχει προτεραιότητα ο πολίτης, η νεολαία και για αυτό τασσόμαστε υπέρ της δημιουργίας χώρων αθλητισμού, πολιτισμού, με περισσότερες χρήσεις για το λαό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο κατά την περίοδο της Δ.Ε.Θ«

»Σε ό,τι αφορά στο Κέντρο Υγείας της Πύλης Αξιού, επειδή εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους, υποστηρίζουμε πως πρέπει να ενισχυθεί και να μην μετακινηθεί. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ζητήματα που αφορούν στη σχολική στέγη, στο πράσινο, στη συγκοινωνία».

Ακολούθησε μία σύντομη ενημέρωση από τον κ. Ζέρβα για ζητήματα που αφορούν σε εργασιακά θέματα δημοτικών υπαλλήλων και συμβασιούχων με τον κ. Κουτσούμπα να τάσσεται υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Κλείνοντας ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε είπε : «Όπου χρειαστεί θα κάνουμε κριτική και όπου δούμε το καλό θα το πούμε».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του βουλευτή Κ.Κ.Ε της Α’ Θεσσαλονίκης κ. Δελλή Ιωάννη, των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ζαριανόπουλου Σωτήριου και Κωνσταντινίδη Μιχαήλ, στελεχών του Κ.Κ.Ε, του Γενικού Γραμματέα Δήμου Θεσσαλονίκης, Μίμη Φωτόπουλου, και υπηρεσιακών παραγόντων.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο