Φιλίππου Αικατερίνη (Νίνα Φιλίππου Ρόδη)

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Με καταγωγή από την Επίδαυρο νομού Αργολίδος, γεννήθηκε (1967) και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία και ασχολήθηκε επαγγελματικά επί σειρά ετών με ειδήσεις, ρεπορτάζ, παρουσιάσεις εκπομπών κ.α., στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο σε κανάλια τοπικής – περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας.

Στο ξεκίνημα της καριέρας της, βρέθηκε ως ανταποκρίτρια στην εμπόλεμη ζώνη της Βράνιε – Νις (1996) της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Από το 2001 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό TV 100 του Δήμου Θεσσαλονίκης, ως παρουσιάστρια δύο εβδομαδιαίων εκπομπών.

Ακολούθως (2004–2007) συνεργάστηκε με την ΕΤ – 3 ως παρουσιάστρια της εκπομπής «Δρομολόγια Εσωτερικού».

Συνεργάστηκε επίσης με ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά της Θεσσαλονίκης.

Blogger για κάποια χρόνια σε δύο λογοτεχνικά blog, ασχολείται συστηματικά με την ποίηση και την πεζογραφία, την αρθρογραφία, τα εικαστικά και τη φωτογραφία.

Έχει ολοκληρώσει μαθήματα στο ΕΚΠΑ που αφορούν στην «Ελληνικότητα και Δύση» και «Τουριστική προβολή, φεστιβάλ και καλλιτεχνικές δράσεις».

Έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση στο Κέντρο Βυζαντινών Μελετών τον κύκλο «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» και σπουδάζει Παλαιογραφία στο Κέντρο Αγιολογικών Μελετών της Ι.Μ.Θεσσαλονίκης.

Έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Μαγεμένες στην γενέθλια πόλη» το 2015 από τις εκδόσεις Νησίδες ενώ είναι υπό έκδοση το δεύτερο μυθιστόρημά της.

Πρώην πρωταθλήτρια σε δρομικά αθλήματα ανατολικής Αττικής, μέλος της Εθνικής Αερόλεσχης Ελλάδας, Αλεξιπτωτίστρια πλαγιάς (paragliding),Τοπικός έφορος στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, μέλος του Συλλόγου φίλων της Μουσικής, μέλος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης», κ.α.

Εργάζεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

Γνώρισε την υπόλοιπη ομάδα!

Close Menu