Ροδινός Γιώργος

Δικηγόρος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας μου είναι ο Μιχάλης Ροδινός, συνταξιούχος έμπορος και η μητέρα μου η Κούλα Ροδινού, συνταξιούχος διοικητικός υπάλληλος στο Πειραματικό Σχολείο Π.Θ. με τους οποίους ζούσα στην Πλάτωνος 33 στην πλατεία Μακεδονομάχων. Λόγω της καταγωγής μου από το Ρέθυμνο Κρήτης υπήρξα ενεργό μέλος στην Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας.

Το 1995 αποφοίτησα από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διατελώντας μάλιστα στη συνέχεια και για πολλά χρόνια αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων. Το 2000 τελείωσα τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο W.W.U. Münster στη Γερμανία.

Από το 2002, εργάζομαι ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη με το γραφείο μου να βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Από το 1989 έως το 2002 υπήρξα αθλητής υδατοσφαίρισης (water polo) στο μεγαλύτερο ναυταθλητικό σωματείο της Θεσσαλονίκης με την επωνυμία Όμιλος Φίλων Θαλάσσης (Ο.Φ.Θ.) ενώ  το 2016 και το 2018 εκλέχτηκα Γενικός Γραμματέας αυτού.

Το 2011 και το 2014 εκλέχτηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Από το 2004 έως το 2011 συνέβαλα ως δικηγόρος στη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.) ενώ στο πλαίσιο της ενασχόλησής μου με το αθλητικό δίκαιο έχω συνεργαστεί για πολλά χρόνια με το Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών, την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.),  την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών Ελλάδος (Ε.Ο.Α.Κ.) και άλλους αθλητικούς φορείς.

Γνωρίζω άπταιστα γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά.

Είμαι παντρεμένος με τη Μαρικλαίρη και έχουμε δύο παιδιά, το Μιχάλη και την Έλενα.

Γνώρισε την υπόλοιπη ομάδα!