«Η Αρμένικη Κοινότητα είναι σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης αλλά και ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας της πόλης μας»

Συνάντηση στα γραφεία της Αρμένικης κοινότητας  Θεσσαλονίκης είχε σήμερα ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από το μέλος της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» κ. Πολύκαρπο Παπαδόπουλο με τους Αρθούρο Αμπραχαμιάν (Πρόεδρος),ΓκάροΝαδιάν, Αγκόπ Κασπαριάν, Ντιγκράν Μπλετζιάν, μέλη του συμβουλίου της αρμενικής κοινότητας και τον κ. Μανουκιάν Αραΐκ μέλος της αρμενικής κοινότητας.

Στα πλαίσια της συνάντησης υπήρξε πλήρης ενημέρωση και συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την Αρμένικη Κοινότητα. Ένα από τα βασικά αιτήματά της είναι η αποκατάσταση των καταστροφών και των φθορών του αρμένικου κοιμητηρίου αλλά και η συστηματική επιμέλεια και η φροντίδα του καθώς αποτελεί διατηρητέο μνημείο. Η ιστορία του ανάγεται στα έτη 1887-1888 όταν η κοινότητα κατόρθωσε να αποκτήσει το δικό της ιδιόκτητο κοιμητήριο στην περιοχή των Χριστιανικών κοιμητηρίων της Ευαγγελίστριας. Τέλος, η στήριξη του Δήμου σε διάφορες ιστορικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν πρέπει να είναι έμπρακτη.

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας τόνισε πως η Αρμένικη Κοινότητα είναι σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης αλλά και ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας της πόλης με μεγάλη και διακριτή προσφορά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ο δήμος οφείλει να αφουγκράζεται την κοινότητα, να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τα μέλη της και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεργασίας και αρωγής σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της». Κλείνοντας δεσμεύτηκε για λύση όλων των επιμέρους ζητημάτων στα οποία ο Δήμος έχει εμπλοκή και αρμοδιότητα.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο