Η καταστροφή του εργοστασίου στη Σίνδο αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ανακύκλωση στην πόλη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε σχετικά με την ολοσχερή καταστροφή από πυρκαγιά του εργοστασίου ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ «Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, χωρίς να επεκταθεί σε γειτονικές εγκαταστάσεις και αξίζουν συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική. Από εκεί και πέρα όμως γεννάται προβληματισμός για το μέλλον της ανακύκλωσης στην πόλη καθώς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατέληγε η μπλε γραμμή της ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και τα απορριμματοφόρα από άλλους έξι δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος».

Ο κ. Ζέρβας με σειρά τηλεφωνικών επαφών που είχε, πληροφορήθηκε πως ήδη υπάρχουν επιπτώσεις, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πληροφορήθηκα πως ήδη πηγαίνουν εκεί οχήματα και τα διώχνουν πίσω καθώς η καταστροφή είναι πλήρης. Το πρόβλημα συνίσταται πως δεν υπάρχει εναλλακτική και το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν αποδέκτης των ανακυκλώσιμων υλικών από την ευρύτερη περιοχή».

Σχετικά με το άμεσο μέλλον ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «πρέπει το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί μία προσωρινή λύση και μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Εάν δεν ενεργήσουν τάχιστα οι αρμόδιοι θα υπάρξουν προβλήματα στην αποκομιδή αλλά και στη διαλογή των υλικών».

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο