Η νίκη του ΠΑΟΚ είναι νίκη για τη Θεσσαλονίκη

Ζερβας φωτο Ανδρίτσος

Τη στιγμή που ο Βιεϊρίνια θα σηκώσει στον ουρανό της Τούμπας το τρόπαιο, κλείνει ένα κεφάλαιο της ιστορίας και ανοίγει ένα νέο, μεγαλύτερο. Για τον κόσμο, για τα παιδιά της κερκίδας, για τους αδικοχαμένους οπαδούς των Τεμπών, για τη διοίκηση και για τους νέους μικρούς φίλους της ομάδας, για την πόλη και τη Μακεδονία.

Η σχέση μου με την ομάδα είναι μια σχέση στενή και αναλλοίωτη στα χρόνια. Ήμουν δίπλα στον ΠΑΟΚ τα πέτρινα, δύσκολα χρόνια. Είμαι δίπλα του και σήμερα που όλα δείχνουν ότι βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά από 34 χρόνια. Πρώτα από όλα ως φίλαθλος και μετά ως οπαδός.

Η αγάπη για την ομάδα ήταν αρχικά μια οικογενειακή υπόθεση, με τον πατέρα μου Βασίλη Ζέρβα να με «μυεί» στην αγάπη και την αφοσίωση για τον ΠΑΟΚ. Ως πολιτικός μηχανικός είχε εκπονήσει τα σχέδια και ως πρόεδρος, εξόφλησε την αγορά του οικοπέδου της Τούμπας.

Τον Ιούλιο του ’67 ξεκινούσε τα έργα, «για ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του», όπως είχε δηλώσει τότε. Ήταν αυτός, που εκ μέρους του ΑΣ ΠΑΟΚ, είχε τρέξει τη μελέτη για το γήπεδο της Τούμπας στη δεκαετία του 1950 με βασικό του πρόταγμα ότι «οι μεγάλες ομάδες γίνονται σε μεγάλα γήπεδα», κάτι που το πιστεύω βαθιά.

Αν με εμπιστευθούν οι συμπολίτες μου θέλω να είμαι ο Δήμαρχος που θα το εγκαινιάσει. Μετά από 50 χρόνια ήρθε η ώρα της νέας Τούμπας. Προσωπικά ως τεχνικός σύμβουλος του ΑΣ ΠΑΟΚ μόχθησα για την ανέγερση του κλειστού γηπέδου στο Φοίνικα, τη δεκαετία του 1990.

Σήμερα, ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεσμεύομαι ότι θα στηρίξω ενεργά το μεγάλο αυτό project του νέου γηπέδου και θα αγωνιστώ για να το δω να γίνεται πραγματικότητα. Το αξίζουμε. Το αξίζει ο κόσμος μας, το αξίζει η πόλη μας, το αξίζουν τόσες και τόσες γενιές αθλητών που πέρασαν, προσέφεραν και οι συγκυρίες δεν τους επέτρεψαν να γευτούν το νέκταρ μιας μεγάλης επιτυχίας.

Φέτος γιορτάζουμε και θα γιορτάσουμε την κατάκτηση πρωταθλήματος ακόμα πιο πολύ. Η γλυκιά γεύση της επιτυχίας, η μέθη της νίκης, η πρωτιά, σβήνουν με μιας όλες τις πίκρες, όλες τις ήττες, όλες τις φορές που φύγαμε από την Τούμπα στενοχωρημένοι.

Η Νέα Τούμπα θα είναι μια νέα σελίδα για τη Θεσσαλονίκη και μια τεράστια νίκη για τον αθλητισμό που ονειρευόμαστε. Μια νίκη με τον αθλητισμό ψηλά, με νίκες και πρωταθλήματα, με δυνατές όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και με διακρίσεις σε όλους τους αθλητικούς τομείς.

Η Θεσσαλονίκη που κερδίζει παντού είναι ο στόχος μας. Η Νίκη του ΠΑΟΚ είναι Νίκη για τη Θεσσαλονίκη.

πηγή: Εφημερίδα Καρφίτσα

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο