Η νυν Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει να πορεύεται αντιπολιτευόμενη την προηγούμενη

zervas tv100

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτέλεσε μια απογοητευτική επανάληψη της προσπάθειας Δήμαρχου και Αντιδημάρχων, όχι να πείθουν πόσο καλά ενεργούν, αλλά να κατηγορούν την προηγούμενη Διοίκηση.

Οι τοποθετήσεις του επικεφαλής και των συμβούλων της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» περιελάμβαναν μεταξύ άλλων:

  • Εποικοδομητική κριτική και προτάσεις σε θέματα της ημερήσιας διάταξης, για διορθώσεις σε προχειρότητες που εντοπίζονται στο νέο Οργανισμό και βελτιώσεις στο πρόγραμμα των Φορτοεκφορτώσεων.
  • Προτροπή επανεξέτασης του θέματος κατάργησης και αντικατάστασης του φετινού Nυχτερινού Hμιμαραθώνιου που έχει ήδη προχωρήσει οργανωτικά με εγγραφές συμμετεχόντων, από την εξαγγελθείσα διοργάνωση City Marathon που οργανωτικά βρίσκεται ακόμα στο μηδέν.
  • Υπεράνω αντιπαραθέσεων πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνου Ζέρβα, για κοινή στήριξη της προοπτικής Μητροπολιτικής Διοίκησης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος από Διαδημοτικό όργανο.
  • Ανησυχία για την βιασύνη της εκδίωξης της CISCO από τη Θεσσαλονίκη με το πρόσχημα της καθυστέρησης επενδυτικών κινήσεων και οφειλών 100.000 ευρώ από χρήση ηλεκτροδότησης, που ήδη είχε ξεκαθαρίσει η προηγούμενη Διοίκηση ότι βαρύνουν την εταιρεία και όπως αποδείχτηκε εύκολα διευθετήθηκαν. Εκδιώκεται όμως μια εταιρεία, η έλευση της οποίας με πρωτοβουλία Πολιτείας και Δήμου πριν λίγα χρόνια, χαιρετήθηκε (και δικαιώθηκε) ως προπομπός μεγάλων επενδύσεων καινοτομίας στην Ελλάδα.
  • Προβληματισμό για την καθυστέρηση της φετινής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σποράδων, με σαφή επισήμανση των ευθυνών της Πολιτείας.
  • Και ναι, παραινέσεις να εγκαταλειφθεί το στείρο αφήγημα της «καμένης γης» που διαψεύδεται από τα ίδια τα έργα και πολιτικές της Διοίκησης Ζέρβα τα οποία κληρονόμησε και είτε υλοποιεί η Διοίκηση Αγγελούδη -στην πλειονότητά τους με αμελητέες μετατροπές- είτε προσπαθεί να απαξιώσει και να τα διαγράψει χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση και αδιαφορώντας για τον αντίκτυπο (ακόμα και διεθνώς).

Οι απαντήσεις του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων αγνόησαν την ανάγκη ουσιαστικής συζήτησης για όλα και περιορίστηκαν σε μια τοξική επίθεση διαρκείας με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Άρνηση του δικαιώματος της αντιπολίτευσης να αντιπολιτεύεται επειδή …ηττήθηκε στις εκλογές (κλασσικά από τον 1ο μήνα και συνεχίζεται στον 6ο).
  • Προσχηματικές επικλήσεις δήθεν καλών προθέσεων για εμπροσθοβαρείς πολιτικές, που όμως συνοδεύονται από εμμονικές επιθέσεις στο παρελθόν με προσπάθεια οριζόντιας απαξίωσης των πεπραγμένων των αντιπάλων τους.
  • Υπονοούμενα, απειλές και προσβολές.
  • Ψεύδη ακόμα και για υπογραφή Ζέρβα σε ανύπαρκτο μνημόνιο περί κατάργησης του Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου και εσκεμμένες ανακρίβειες. Βαφτίζουν μια συμφωνία συνεργασίας -με συμμετοχή της Υπουργού Πολιτισμού- σε ένα μελλοντικό δρομικό γεγονός, ως μνημόνιο κατάργησης ενός άλλου, του Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου διαστρεβλώνοντας όσο χρειάζεται την πραγματικότητα για να ανακατασκευάσουν την «αλήθεια» όπως βολεύει. Κάτι τέτοιο φυσικά ουδέποτε υπήρξε, πόσο μάλλον όταν ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος συνέχισε να πραγματοποιείται καθ` όλη τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Διοίκησης. Και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την κριτική που αφορά στην κατάργηση μιας διοργάνωσης που βρίσκεται σε οργανωτική εξέλιξη για τη φετινή χρονιά.

Αδικεί τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και το ρόλο του Δημάρχου, το γεγονός, ότι μια Διοίκηση με απόλυτη πλειοψηφία, αντί να απαντά σε κριτική και σε προτάσεις,  ενδιαφέρεται περισσότερο για τις εντυπώσεις της στιγμής και την παραγωγή «τίτλων», εμπλουτίζοντας συχνά την πραγματικότητα με φανταστικές λεπτομέρειες.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο