Η παράταξη «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» στην τελετή αδελφοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο

Στελέχη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του υποψήφιου δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, έδωσαν χθες το «παρών» στη μεγάλη εκδήλωση αδελφοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης «μία ρίζα δύο πολιτισμοί» είναι ένα μήνυμα που ενώνει, που τιμά τις ιστορίες και της παραδόσεις αμφότερων αλλά ταυτόχρονα ενισχύει την εθνική συνείδηση και τονίζει την ελληνικότητά τους. Μέσα από την επαφή με τα ήθη και τα έθιμα Ποντίων και Βλάχων αλλά και τους εντυπωσιακούς χορούς τους, γίνεται αντιληπτή η κοινή μήτρα του ελληνισμού.

Η κοπή της πίτας αλλά και η παρουσία χιλιάδων χορευτών μετέτρεψαν την εκδήλωση σε ένα λαμπρό πολιτιστικό δρώμενο, παρουσία πολλών επισκεπτών. Κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τους κοινούς δεσμούς, διατηρεί μνήμες και τιμά την παράδοση είναι σημαντική.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο