Η πλατεία Αριστοτέλους παρακμάζει

Στην πλατεία Αριστοτέλους σύντομα θα γιορτάσουμε τις μέρες των Χριστουγέννων και αποφασίσαμε να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις και να δαπανηθούν κάποια χρήματα. Αλλά όσοι διασχίζουν την πλατεία ή ζουν σε εκείνες τις περιοχές παρατηρούν μια βαθμιαία υποβάθμιση αυτού του άξονα της Αριστοτέλους, του δρόμου του Εμπράρ, αυτού που αποτελεί το καμάρι της πόλης μας.

Ο κεντρικότερος δρόμος, το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, παρακμάζει. Αντί για  βιτρίνα της πόλης μας με εμπορική και αισθητική αξία, έχει καταντήσει ένας βρώμικος δρόμος, ένας χώρος παρεμπορίου ακόμη και διακίνησης ναρκωτικών στα ψηλότερα σημεία του, πάνω από την οδό Εγνατία.

Οι τοίχοι είναι βρώμικοι, ογκώδη αντικείμενα αφήνονται δίπλα στους κάδους απορριμμάτων ενώ ακόμα και οι κάδοι που βρίσκονται στη διασταύρωση της πλατείας Αριστοτέλους με την οδό Μητροπόλεως, στο ύψος του Ολύμπιον, είναι βρώμικοι. Πιο ψηλά στα σημεία που τέμνεται με το Καπάνι και την Πλατεία Άθωνος υπάρχει έντονο πρόβλημα στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης, η κατάσταση του πρασίνου είναι άσχημη ενώ οι φοίνικες οι οποίοι είχαν καεί από την περσινή παγωνιά ακόμα δεν έχουν αντικατασταθεί με κάποιο άλλο φυτό.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο