Η πραγματικότητα συνθλίβει τους προεκλογικούς λεονταρισμούς

dimos_thessalonikis

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μιλώντας ως εκπρόσωπος της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» και του επικεφαλής της Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κούπκας, ανέδειξε την πραγματικότητα  που έρχεται να συνθλίψει προεκλογικούς και μετεκλογικούς λεονταρισμούς σε πολλούς τομείς, καθώς το θεματολόγιο του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούσε μνημείο μιας Διοίκησης με διχασμό προσωπικότητας.

Από τη μια δήθεν με σεβασμό απέναντι στη διοικητική συνέχεια του Δήμου, κι από την άλλη καπηλευόμενη όλα τα έργα που της κληροδότησε η προηγούμενη Διοίκηση. Το γεγονός ότι συναινούμε σε αποφάσεις της, αλλά δε θα επιτρέψουμε την καπηλεία, εμφανώς ενοχλεί.

Στο θέμα του ΟΑΣΘ ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να μας πείσει, ότι ο Δήμος όφειλε να περιμένει την άδεια Υπουργού για να καθορίσει ποιος θα είναι εκπρόσωπος του Δήμου στον ΟΑΣΘ και πως η ανανέωση του χρησιδανείου των λεωφορείων της Λειψίας, καθυστέρησε με ευθύνη του ΟΑΣΘ. Συμπτωματικά αμφότερα τα θέματα κινήθηκαν αστραπιαία μετά την προηγούμενη πρωινή μας ανακοίνωση. Για εμάς αυτό είναι εποικοδομητική κριτική με αποτέλεσμα. Και αποτελεί βοήθεια στη νέα Διοίκηση, όσο κι αν εκείνη δεν το αναγνωρίζει. Έτσι θα συνεχίσουμε.

Αναδείχθηκε επίσης σήμερα το γεγονός ότι πολλά έργα που ξεκινά η νέα Διοίκηση με την υπογραφή συμβάσεων, υπάρχουν επειδή η προηγούμενη διοίκηση, έκανε όλη τη δουλειά μέχρι το σημερινό σημείο, με μια πολυδαίδαλη διαδικασία προετοιμασίας, ένταξης, χρηματοδότησης και δημοπράτησης, που οδηγεί στη σύμβαση.

Το ίδιο έγινε με το μεγάλο πρόγραμμα αναπλάσεων των εμπορικών δρόμων που είναι έργο δουλεμένο και προετοιμασμένο από τη προηγούμενη Διοίκηση και παρουσιάστηκε πρόσφατα στην πόλη, σαν λαγός βγαλμένος από κάποιο μαγικό καπέλο. Το ίδιο γίνεται με την ανάπλαση στο Ιπποκράτειο, το ίδιο γίνεται και με τους Στάβλους Παπάφη.

Ένα έργο που παρέδωσε στο «πιάτο» η προηγούμενη διοίκηση στη νέα, η ηγεσία της οποίας απαιτούσε μην υπογραφεί η σύμβαση καταγγέλλοντας τη χαμηλή έκπτωση που είχε δώσει ο Ανάδοχος και ισχυριζόταν ότι θα το επαναπροκηρύξει!

Φυσικά δεν επαναπροκηρύχθηκε το έργο! Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση πως είναι άλλο έργο, το οποίο εξασφαλίζει η ίδια για την πόλη, επειδή… δε το ακύρωσε. Επειδή, λέει, κατάφερε να εξασφαλίσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά τα 13.000.000 ευρώ που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη διοίκηση τα αποσιωπά εντέχνως.

Και επειδή κατάφερε λέει, να εξασφαλίσει επιπλέον έκπτωση! Ύψους 2%! Αλήθεια, γι` αυτό γινόταν όλη τη φασαρία;  Ας περιμένουμε να δούμε πόσο θα κοστίσει αυτό το 2%, λόγω των αναθεωρήσεων τιμών που δικαιούται πλέον να ζητήσει ο ανάδοχος μετά την πεντάμηνη ως εξάμηνη καθυστέρηση της σύμβασης. Ασφαλώς δεν περιμέναμε να το αναγνωρίσει αυτό ο κ. Δήμαρχος, αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος  μάρτυρας της αλήθειας. Και αυτή θα φανεί.

Θυμίσαμε επίσης ως παράταξη, πόση τοξικότητα και πόση συκοφαντία αντιμετώπισε η προηγούμενη Διοίκηση όταν είχε φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το προβλεπόμενο από το Νόμο πριμ σε αναδόχους που ολοκληρώνουν τα έργα χωρίς καμία απόκλιση από τις συμβατικές υποχρεώσεις τους και εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Σήμερα που ήρθε προς ψήφιση η  ίδια ακριβώς πρόβλεψη για πριμ σε εργολάβους, ακριβώς επειδή ο Νόμος το προβλέπει, ήταν απλώς Τετάρτη!

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο