Η Θεσσαλονίκη στη νέα δεκαετία

zervas thes

Στην νέα δεκαετία που ξεκινά, η Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι ενεργά παρούσα ώστε να εκμεταλλευθεί όλες τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που ανοίγονται.
Για να φέρουμε εις πέρας, ως διοίκηση, όλα όσα έχουμε οραματιστεί και προγραμματίσει για την πόλη μας αλλά και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε, θέτουμε τις βάσεις και «χτίζουμε» το υπόβαθρο, ώστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε υποσχεθεί.

Το πρόγραμμα αλλά και το όραμά μας βασίζεται στο τρίπτυχο «υποδομές- ανάπτυξη – ευταξία». Σε αυτό συγκαταλέγονται όλα όσα αφορούν στη γενική εικόνα της πόλης, στην ανάπτυξή της και στην βελτίωση της καθημερινότητα πολιτών κι επισκεπτών.

Είναι γνωστό σε όλους ότι στον τομέα των υποδομών έχουμε μείνει πίσω εδώ και πολλά χρόνια καθώς μεγάλα έργα είτε ακυρώθηκαν, είτε καθυστερούν σε ανεπίτρεπτο βαθμό εξαιτίας της αδιαφορίας, της γραφειοκρατίας αλλά και για λόγους πολιτικοποίησης των τεχνικών θεμάτων. Η διοίκηση είναι παρούσα, αποφασισμένη κι έχει ήδη προχωρήσει σε δραστικές κινήσεις ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος, σε όλα τα έργα υποδομής που θα αναβαθμίσουν τη ζωή των πολιτών και τη λειτουργία της πόλης. Έχουμε θέσει ήδη τις βάσεις συνεχίζοντας αλλά και σχεδιάζοντας νέες αναπλάσεις που έχει ανάγκη η πόλη και θα αναβαθμίσουν την εικόνα της, με στόχο τα επόμενα χρόνια να γίνει στην πράξη ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Ζητήματα που δεν αποτελούν αρμοδιότητα του δήμου αλλά αφορούν την καθημερινότητα και εύρυθμη λειτουργία της πόλης, έλαβαν την μέγιστη δημοσιότητα με τον πιο επίσημο τρόπο μετά από χρόνια. Με πρωτοβουλία μου έγιναν Ειδικές Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα του Μετρό, το θέμα του ΟΑΣΘ και αναμένεται σύντομα να συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται πολιτική πίεση προς τους αρμοδίους φορείς, για επιτάχυνση των σχεδιαζόμενων λύσεων. Η πόλη ενημερώνεται και κυρίως όλα τα ζητήματα τίθενται στο τραπέζι. Προχωράμε χωρίς δισταγμό, αντιμετωπίζοντας όλα τα θέματα.

Η αξιοποίηση του διαμορφωμένου υπόβαθρου που αφορά στην εξωστρέφεια της πόλης έχει ξεκινήσει να συμπληρώνεται με νέες επαφές, νέες στοχεύσεις, σειρά σχεδιαζόμενων πρωτοβουλιών, με γνώμονα την περαιτέρω διεύρυνση και αξιοποίηση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο αύξηση του τουρισμού αλλά και η ποιοτική του αναβάθμιση είναι και αυτή στην ατζέντα μας.

Η εικόνα της πόλης με μικρά αλλά σταθερά βήματα αλλάζει. Με δράσεις, καλές χρήσεις -όπου μπορούμε- και αδιάκοπη προσπάθεια αναβάθμισης του δημοσίου χώρου, με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας θέλουμε να αλλάξουμε το παράδειγμα.

Βρίσκουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα και στρεβλώσεις του παρελθόντος που δεν επέτρεπαν την ομαλή λειτουργία στον τομέα της καθαριότητας. Πλέον γνωρίζουμε ποιος, που, πως και πότε είναι στη θέση του. Αναβαθμίζουμε τον στόλο οχημάτων και καταβάλουμε συνεχείς προσπάθειες για να φέρουμε τον τομέα της καθαριότητας στην πόλη, στο αξιοπρεπές σημείο που υποσχεθήκαμε. Η προσπάθεια είναι εμφανής, στο τέλος της τετραετίας η πόλη θα έχει άλλη εικόνα. Ο στόχος για καθαρή πόλη έχει περάσει από τον σχεδιασμό στην σταδιακή υλοποίηση.

Είναι λογικό κάθε μετάβαση και κάθε αλλαγή των πραγμάτων να φέρνει μία αναστάτωση. Με δράσεις, αποφασιστικότητα, ψύχραιμη επιτήρηση του σχεδιασμού και αδιάκοπη δουλειά προχωράνε οι κοινωνίες των ανθρώπων, προχωράει ο σχεδιασμός για την αλλαγή της Θεσσαλονίκης προς τα εμπρός, προς το μέλλον, προς την νέα δεκαετία.

πηγή: thes.gr

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο