Κ. Ζέρβας: Ασφαλείς εργαζόμενοι στους Δήμους, καλύτερες υπηρεσίες για τους δημότες

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ -ΟΤΑ εκφράζει με δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Σήμερα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους με θύματα συναδέλφους τους. Είναι μία δίκαιη διαμαρτυρία καθώς όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας «έχουμε ζητήσει έλεγχο σε όλους του δήμους της χώρας και μετράμε 44 νεκρούς».

Στο δήμο Θεσσαλονίκης συζητούμε για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας από τον Νοέμβριο του 2017, για να δοθούν εις χρήμα στους εργαζομένους. Τον περασμένο Αύγουστο είχαμε πάλι την ίδια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 18 Νοεμβρίου, προχώρησαν σε αποχή από τις εργασίες τους τις Κυριακές, ύστερα από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου τους (ΣΕΔΘ).

Εκτός από την αποχή, αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν περιοδείες στα εργοτάξια από τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου με πρόταση προς τους συναδέλφους τους για αποχή 2 ημερών από εργασία τους.

Τα προβλήματα είναι χρόνια αλλά δεν λύνονται.

Μια σοβαρή Διοίκηση δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις και τα προβλήματα αλλά να βρίσκει άμεσες λύσεις.

Ποια είναι η εικόνα σήμερα σε αυτό το θέμα και ποια η οργάνωση της Διοίκησης;

Τι κάνουμε γι αυτό το ζήτημα που αφορά τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων του δήμου μας;

Το ανθρώπινο δυναμικό των Δήμων είναι σύμμαχος στην προσπάθεια διατήρησης των πόλεων σε αξιοπρεπές και βιώσιμο επίπεδο. Ο εργοδότης τους, ο Δήμος, οφείλει να τους παρέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να εργάζονται με ασφάλεια και αποδοτικά προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της».

πηγή: thestival.gr

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο