Κ. Ζέρβας: «Είμαστε εδώ για τα δύσκολα – Παλεύουμε για λύσεις στη σχολική στέγη»

Δημος Θεσσαλονικης 2

Στο ευαίσθητο ζήτημα της σχολικής στέγης και στο νέο τοπίο που έχει διαμορφώσει η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Είμαστε ο Δήμος που πανελλαδικά έχουμε προχωρήσει περισσότερο από κάθε άλλον, ιδιαίτερα στο κομμάτι της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όμως η κατάσταση αναγνωρίζω ότι δεν είναι η ιδανική. Παλεύουμε για λύσεις. Αξιοποιούμε όλες τις υφιστάμενες αίθουσες, εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει, προχωρούμε όλες τις διαδικασίες, ώστε οι νέες αίθουσες -ακόμη και αυτές που είναι προκατασκευασμένες- να τοποθετηθούν το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι εύκολη η εξίσωση», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εμφανίστηκε σίγουρος ότι η κατάσταση «θα ομαλοποιηθεί απολύτως κατά τη διάρκεια της θητείας μας, καθώς εργαζόμαστε συστηματικά, έχουμε την ετοιμότητα και τη βούληση και θα τα καταφέρουμε».

Απευθυνόμενος προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας είπε χαρακτηριστικά ότι «εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα, για να προχωρήσουμε τα πράγματα και όχι για να κρυφτούμε πίσω από διαδικασίες και αναβολές».

Όπως εξήγησε, η παρούσα Δημοτική Αρχή κλήθηκε να εφαρμόσει όσον αφορά τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση έναν νόμο του κράτους, τον οποίο ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και ακολούθησε και η σημερινή, και κλήθηκε να διαχειριστεί το ζήτημα της σχολικής στέγης με το υλικό που της παρέδωσε η προηγούμενη διοίκηση.

«Δουλεύουμε σε πολλά επίπεδα, αξιοποιώντας το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πράσινο Ταμείο, τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., το ΕΣΠΑ, για να οικοδομήσουμε σύγχρονες, βιοκλιματικές, λειτουργικές αίθουσες για τις περίπου 250 σχολικές μονάδες που βρίσκονται στην ευθύνη του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο