Κ. Ζέρβας για τα γεγονότα στον Έβρο

ΔΤ

Στο μεγάλο ζήτημα των ημερών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον Έβρο. Όπως τόνισε «η Ελλάδα δια της Ελληνικής Κυβέρνησης έλαβε μία απόφαση και τηρεί μία στάση. Αποφάσισε να αποτρέψει την είσοδο σε χιλιάδες μετανάστες, μαζικά από τα χερσαία σύνορά της» και συμπλήρωσε ότι «το ζήτημα, έτσι όπως εξελίχθηκε, μετατράπηκε σε ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι χώρα και όχι χώρος» και πρόσθεσε «έχει σύνορα, έχει διαδικασίες, έχει ικανές Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας που μπορούν να διαφυλάξουν την ακεραιότητά της και να διατηρήσουν την κοινωνική ειρήνη». Πρόσθεσε δε, «χαίρομαι που ο ελληνικός λαός βρίσκεται δίπλα σε αυτή την προσπάθεια».

«Η στάση αυτή ενεργοποίησε και κινητοποίησε τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα σύνορά μας είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ένωσης» τόνισε και συμπλήρωσε «η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν απώλεσαν ξαφνικά ούτε τα ανθρωπιστικά τους αισθήματα, ούτε μετατράπηκαν εν μία νυκτί σε εξαγριωμένο όχλο. Ήμασταν και παραμένουμε Συντεταγμένη Πολιτεία, Κράτος Δικαίου που σεβόμαστε όλες τις Διεθνείς Συνθήκες και υποχρεώσεις της χώρας – το ίδιο απαιτούμε όμως από όλους».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο Κ. Ζέρβας τόνισε «αποδείξαμε ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε και να περιθάλψουμε πρόσφυγες και μετανάστες. Αποδείξαμε όλα τα προηγούμενα-δύσκολα- χρόνια ότι είμαστε μία δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και αλληλεγγύης» και συνέχισε λέγοντας «αυτό που δεν μπορούμε όμως να αποδεχθούμε, είναι τη μετατροπή της πατρίδας μας σε μία ζώνη-αποθήκη ψυχών, δεν μπορούμε να ανεχθούμε τα δια της εργαλειοποίησης των ανθρώπων που συνωστίζονται στα σύνορά μας, σχέδια αποσταθεροποίησης».

Τέλος αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τους Δημάρχους του Έβρου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις και ενημέρωσε το σώμα πως εξετάζει την άμεση υλική βοήθεια προς αυτούς.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο