Κ. Ζέρβας για τη μείωση δημοτικών τελών: «Πολλοί Δήμοι αναζητούν τρόπους για να το κάνουν όπως η Θεσσαλονίκη»

Υπερψηφίστηκε η πρόταση της διοίκησης για οριζόντια μείωση δημοτικών τελών κατά 12,5% καθώς και η εισαγωγή υπερμειωμένου συντελεστή 80% για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις εργασίες κατασκευής του Μετρό.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην τοποθέτησή του σχετικά με το ζήτημα της μείωσης των δημοτικών τελών, απαντώντας στην κριτική μέρους της αντιπολίτευσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αντιπαρέρχομαι τα περί ψεμάτων και πολιτικής ηθικής. Πίστευα πως κάποιοι άνθρωποι που έχουν μεγάλο παρελθόν στη πολιτική ξέρουν και να χάνουν. 12,5% επί 4 συναπτά έτη μας κάνει 50%».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως ήταν ο ίδιος που ανέδειξε το ζήτημα της ύπαρξης του αποθεματικού καθώς «αυτά τα λεφτά μαζεύονταν για την καθαριότητα και δεν ξοδεύονταν». Δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια αυτή που γίνεται φέτος θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. «Θα εξετάσουμε τι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε. Του χρόνου, τέτοια εποχή, θα κάνουμε την ίδια συζήτηση. Όπως επίσης θα έρθουμε του χρόνου με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα λαμπτήρων με led, γιατί κι αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι των παρεμβάσεών μας» συμπλήρωσε.

Στις αιτιάσεις για απουσία σχεδίου για την καθαριότητα και πιθανή πτώση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω της σχεδιαζόμενης μείωσης των τελών απάντησε: «Προφανώς κάποιοι δεν βλέπουν τι μαζεύεται δεξιά και αριστερά στα ογκώδη, πόση περισσότερη δουλειά γίνεται στην καθημερινότητα με τα ίδια μέσα που είχαμε. Αυτό θα το δείτε σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και στον προϋπολογισμό που θα έρθει στις επόμενες εβδομάδες».

Τέλος, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στο ποσοστό της μείωσης των δημοτικών τελών αυτό καθ΄αυτό χρησιμοποίησε παραδείγματα άλλων Δήμων ανά την Ελλάδα. «Αλλά επειδή συζητιούνται όλα αυτά, να πούμε ότι μέχρι στιγμής ο Δήμος Πειραιά έχει προχωρήσει σε μείωση 3%, ο Δήμος Ηλιούπολης επίσης το ίδιο. Δεν έχουμε διαβάσει για μειώσεις άλλων Δήμων. Λοιπόν νομίζω πως πολλοί Δήμοι θα προσπαθήσουν να το κάνουν όπως κι ο Δήμος Θεσσαλονίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά κλείνοντας της παρέμβασή του.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο