Κ. Ζέρβας: Μετατρέπουμε τις ιδέες σε χρηματοδότηση και τις χρηματοδοτήσεις σε έργα – Σε τρία χρόνια εξασφαλίσαμε 160 εκατ. ευρώ από κάθε διαθέσιμη πηγή για τη Θεσσαλονίκη

δημος Θεσσαλονικης φωτο 2

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων αλλά και των κατακτήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην πόλη παρουσίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή (27/06) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Τις ευχές και τις ιδέες τις κάνουμε χρηματοδότηση. Και τις χρηματοδοτήσεις μελέτες και έργα, τα οποία θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, μέσα στην τελευταία τριετία ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις 160 εκατ. ευρώ από κάθε διαθέσιμη πηγή, ενώ από το νέο ΕΣΠΑ διεκδικεί -σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- επιπλέον 100 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας ειδικά για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Ζέρβας δήλωσε υπερήφανος για τη δουλειά που έγινε από τη Δημοτική Αρχή, καθώς, όπως σημείωσε, οι προσπάθειες που ξεκίνησαν μόλις πριν από εννέα μήνες οδηγούν σε χρηματοδοτήσεις 40 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι τόσο το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και το νέο ΕΣΠΑ αποτελούν χρηματοδοτικά εργαλεία απολύτως κρίσιμα για την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας μετά από μια σειρά κρίσεων -οικονομικής, υγειονομικής, ενεργειακής. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία –δεν έχουμε καν την πολυτέλεια μιας μερικής επιτυχίας- ούτε ως χώρα αλλά πρωτίστως ως πόλη», τόνισε.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο