Κ. Ζέρβας: Στηλιτεύουμε τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί και εσχάτως σε χώρο εκλογικών πανηγυρισμών

δημος Θεσσαλονικης φωτο 2

«Σήμερα θα πρέπει όλοι να στηλιτεύσουμε τη στάση των Τούρκων, που έχουν μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και εσχάτως σε χώρο εκλογικών πανηγυρισμών. Είναι εικόνες και καταστάσεις που δεν τιμούν κανέναν».

Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή (29/05) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για «βεβήλωση ενός παγκόσμιου μνημείου και όσων αυτό συμβολίζει», υπογραμμίζοντας ότι «ως Δήμος Θεσσαλονίκης κι ως Δημοτική Αρχή ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας σε πρωτοβουλίες, ώστε να καταδικαστεί η μετατροπή του τόσο σημαντικού αυτού μνημείου για όλους μας -για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία, την Ανθρωπότητα- σε τζαμί».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζέρβας, σήμερα, 29η Μαΐου, «ο Ελληνισμός στέκεται με οδύνη» απέναντι στη θλιβερή επέτειο της Άλωσης της Πόλης και «θρηνεί». «Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να μην κάνει σήμερα μια αποτίμηση αυτής της τραγικής απώλειας και του πόνου για τα όσα συνέβησαν τους επόμενους αιώνες με τον αφανισμό του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο