Κ. Ζέρβας: Συντονιστικός φορέας σε μητροπολιτικό επίπεδο για ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας

unnamed - 2023-09-08T225018.056

Τη λειτουργία συντονιστικού φορέα σε μητροπολιτικό επίπεδο για ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας και την υλοποίηση του master plan του πολεοδομικού συγκροτήματος έθεσε ως αιτήματα πρώτης γραμμής ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε (08/09) στην κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων στη Θεσσαλία.

«Η οργανωτική και θεσμική δομή του κράτους δεν ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες κλιματικής κρίσης. Χρειάζεται μια τεράστια κινητοποίηση πόρων και ανθρώπων, ένα restart, το οποίο θα βασίζεται σε καθαρούς κανόνες και καθαρές αρμοδιότητες, που θα συνοδεύονται από πόρους», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το νερό δεν αναγνωρίζει διοικητικά όρια και το γεγονός πως δεν υπάρχει μητροπολιτική διαχείριση καθιστά το ζήτημα του συντονισμού ύψιστης σημασίας».

Με την επισήμανση ότι «οι αλλεπάλληλες καταστροφές δοκιμάζουν την αντοχή της κοινωνίας και του κρατικού μηχανισμού και μας καλούν να πάρουμε δραστικές αποφάσεις», ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη θα βοηθήσει τη Θεσσαλία με όλες τις δυνάμεις της. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ήδη οι πολίτες συρρέουν στο φουαγιέ του δημαρχείου, όπου από το μεσημέρι συλλέγονται εμφιαλωμένα νερά και ήδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες. «Η συγκυρία για τη χώρα μας είναι δραματική. Η σκέψη και η καρδιά μας βρίσκονται στη Θεσσαλία. Ό,τι χρειαστεί, όπου χρειαστεί και για όσο χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους», είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο