Κ. Ζέρβας: «Τα νέα οχήματα αποτελούν ένα ακόμη όπλο για αποδοτικότερη καθαριότητα και αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στο Δήμο μας»

Δημος Θεσσαλονικης 2

Τα δύο σύγχρονα απορριμματοφόρα οχήματα, δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, παρέλαβε σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η παραλαβή των οχημάτων έγινε παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκου Ζεϊμπέκη και του υπεύθυνου Τμήματος Marketing και Επικοινωνίας με ΟΤΑ της ΕΕΑΑ Δημήτρη Παπασωτηρίου.

Παράλληλα με τα δύο καινούρια απορριμματοφόρα παρουσιάστηκε και ένα τρίτο ειδικό όχημα-πατέντα το οποίο με την ανάλογη μετατροπή που έγινε, έχει τη δυνατότητα να συλλέγει μαζικά φύλλα δένδρων.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υποδέχτηκε με ικανοποίηση την κίνηση της ΕΕΑΑ και αφού ευχαρίστησε την εταιρεία για τη χειρονομία, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας, έθεσε τους νέους στόχους του Δήμου στον τομέα της καθαριότητας. «Έχουμε τη χαρά να παραλαμβάνουμε δύο νέα οχήματα καθώς και ένα τρίτο ειδικό όχημα, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη όπλο για να γίνει αποδοτικότερη η καθαριότητα στο Δήμο μας. Στόχος μας είναι η πόλη όχι μόνο να γίνει πιο καθαρή αλλά να βελτιωθεί και το ποσοστό της ανακύκλωσης από 21% που είναι τώρα στο 35%, σύμφωνα και με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος μίλησε με θερμά λόγια για τους υπαλλήλους της καθαριότητας που όλο αυτό το δύσκολο διάστημα υπερέβαλαν εαυτόν, δουλεύοντας νύχτα-μέρα-σε ποσοστό 100% και κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις ειδικές συνθήκες καλύπτοντας τις ανάγκες της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στη δωρεά των δύο οχημάτων η οποία όπως είπε θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο του εξοπλισμού και των μέσων της υπηρεσίας. « Με τα δύο νέα οχήματα, που θα μπουν στο καθημερινό πρόγραμμα κάλυψης των αναγκών της πόλης και το ειδικό όχημα που είναι μοναδικό στο είδος του, πολλαπλασιάζονται τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας. Από κει και πέρα όμως χρειαζόμαστε και άλλα οχήματα και άλλα μέσα, όπως και κάδους για να ανταποκριθούμε όπως πρέπει».

Για μια πολύ καλή συνεργασία, αρχικά, αλλά και στήριξη σε όλα τα επίπεδα μίλησε ο υπεύθυνος Τμήματος Marketing και Επικοινωνίας με ΟΤΑ της ΕΕΑΑ Δημήτρης Παπασωτηρίου. «Γίνεται πολύ καλή δουλειά στο Δήμο Θεσσαλονίκης και είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Θέλουμε να ανταποδώσουμε το έργο που γίνεται και συζητάμε ήδη την ενίσχυση του με επιπλέον κινήσεις για την επίτευξη του κοινού σχεδιασμού μας».

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο