Κ. Ζέρβας: «Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου η πόλη βγαίνει ενωμένη»

Ζερβας φωτο Ανδρίτσος

Όποιος παρακολουθεί τον Κωνσταντίνο Ζέρβα όλα τα χρόνια της αυτοδιοικητικής του πορείας ένα έχει να σημειώσει: ότι ο λόγος του ήταν πάντα ενωτικός, συνεπής και ξεκάθαρος. Και τώρα, ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρέμεινε σταθερός στις αξίες του, προσπαθώντας να μην εμπλακεί σε λαϊκισμούς, «χτυπήματα» κάτω από τη μέση και «παραλλαγές» των απόψεών του ανάλογα με την περίσταση. Κυρίως, εμμένει στην απόφασή του να υπηρετήσει στο Δήμο, αναζητώντας ενότητα και συνεργασίες σε μία πόλη για όλους.

 

Από 19 υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, μείνατε 2. Γιατί όσοι δημότες Θεσσαλονίκης ψήφισαν τους υπόλοιπους 17, να προσέλθουν τώρα στις κάλπες για να ψηφίσουν εσάς;

Εάν θέλουν δήμαρχο που θα ασχοληθεί με αποκλειστικά με την πόλη, εάν θέλουν δήμαρχο που θα εργάζεται σκληρά, συστηματικά και καθημερινά με σχέδιο και με αποφασιστικότητα, εάν θέλουν δήμαρχο που στόχο έχει να ενώσει την πόλη για να την αλλάξει, τότε θα στραφούν προς εμάς. Δεν σήκωσα ποτέ σημαίες ευκαιρίας, δεν περίμενα τη στήριξη κανενός, δεν κρύφτηκα μέσα στο γραφείο μου ούτε βασίστηκα σε μηχανισμούς. Βρισκόμαστε εδώ, να διεκδικούμε τη δημαρχία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας έχοντας πίσω μας πραγματικούς ανθρώπους, πιεστικά αιτήματα, προσδοκίες και όνειρα. Δεν μας χρωστά η πόλη, εμείς της χρωστάμε. Δεν μας χρωστούν οι άνθρωποι, οι δημότες και οι κάτοικοι, εμείς οφείλουμε να πετύχουμε. Με τη δύναμή τους μην έχετε καμία αμφιβολία – θα τα καταφέρουμε.

Ποια «εικόνα» έχετε από τους υπόλοιπους συνδυασμούς; Υπάρχουν κάποιοι που σας στηρίζουν ξεκάθαρα;

Από θέση αρχής πιστεύω ότι κάθε δημοτικός σύμβουλος εκκινεί με τη διάθεση προσφοράς στην πόλη. Είναι πολύ θετικό ότι πριν ακόμη οδηγηθούμε στο δεύτερο γύρο δημιουργείται πλειοψηφικό κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας. Αυτό είναι πραγματικά μία νίκη για τη Θεσσαλονίκη. Ως δήμαρχος θα επιζητώ πάντοτε τη συνεργασία για το καλό της πόλης.

Με ποια κριτήρια πρέπει κατά τη γνώμη σας να ψηφίσουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης;

Να φτάσουν στην κάλπη έχοντας στο μυαλό τους την πόλη τους, την γειτονιά τους , τις ζωές τους. Να φτάσουν στην κάλπη έχοντας στο μυαλό τους πόλεις που έχουν επισκεφτεί και έχουν θαυμάσει και να αναρωτηθούν μέσα από ποιες επιλογές και με ποια πρόσωπα μπορούμε να φτάσουμε τη Θεσσαλονίκη εκεί. Η πόλη θέλει δήμαρχο. Δήμαρχο που θα κάνει τη δουλειά, θα νοιαστεί για τις γειτονιές, θα ενδιαφερθεί για τη σχολική στέγη, το πράσινο, την ευταξία της πόλης. Με αυτά κατά νου πιστεύω ότι θα φτάσουν στα εκλογικά κέντρα.

Ποια είναι τα πολύ «δυνατά» σημεία του προγράμματός σας; Έχετε πει π.χ. ότι θα αναλάβετε ο ίδιος την αντιδημαρχία καθαριότητας κι ότι θα εκπροσωπείτε ο ίδιος τον δήμο στον ΟΑΣΘ, δύο θέματα κομβικής σημασίας για την πόλη.

Καθαριότητα – αναλαμβάνω προσωπικά τις αρμοδιότητες και φέρνουμε τα πρώτα ορατά αποτελέσματα τα Χριστούγεννα του 2019. Καθαρή πόλη εντός ενός έτους.
Συγκοινωνία – συμμετοχή του δημάρχου στο Δ.Σ του ΟΑΣΘ ή του διαδόχου σχήματος, πίεση προς την κεντρική εξουσία για άμεση λύση με βάση το ευρωπαϊκό παράδειγμα.
Ασφάλεια – πάταξη παρεμπορίου, διακίνησης ναρκωτικών και παραβατικότητας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και ενίσχυση δημοτικής αστυνομίας.
Αριστοτέλους – ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για την ανάπλασή της
Κοινωνική πολιτική – έναρξη διαδικασιών για δημιουργία δημοτικών ιατρείων σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και έμφαση στη σχολική στέγη.
Παράλληλα διαρκής εγρήγορση για την ολοκλήρωση του μετρό και της ανάπλασης της ΔΕΘ. Σε 4 χρόνια η Θεσσαλονίκη θα είναι μία άλλη πόλη, μία πόλη που θα αξίζει να ζεις και να επισκέπτεσαι.

Ολοκληρώστε τη φράση  «Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου πιστεύω ότι …..»

Ξεκινά μία νέα μέρα όπου προτεραιότητα έχουν οι κάτοικοι, η καθημερινότητα, τα πραγματικά προβλήματα της πόλης. Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου η πόλη βγαίνει ενωμένη και αποφασισμένη να προχωρήσει δυνατή στο μέλλον.

πηγή: skglife.gr

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο