Κατεβαίνει στο οδόστρωμα ο ποδηλατόδρομος της Λεωφόρου Νίκης – Επιθεώρηση έργων με ποδήλατο από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα

Δημος Θεσσαλονικης 2

Με το ποδήλατό του έφτασε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη Λεωφόρο Νίκης, για να επιθεωρήσει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταφορά του ποδηλατόδρομου από το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας στο οδόστρωμα.

«Σήμερα ξεκινάμε κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια. Χαίρομαι πάρα πολύ που το καινούριο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης ξεκινάει από τη Λεωφόρο Νίκης. Ο ποδηλατόδρομος πάνω στο πλακόστρωτο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό ούτε για τους ποδηλάτες ούτε και για τους πεζούς και για τον λόγο αυτό τον μεταφέρουμε στο οδόστρωμα. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης στους πολίτες και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ευρύτερο σχέδιο ποδηλατοδρομήσεων

Η μεταφορά του ποδηλατόδρομου της Λεωφόρου Νίκης στο οδόστρωμα εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης με την αξιοποίηση της δυνατότητας που προσφέρθηκε στους δήμους να προχωρήσουν σε προσωρινές ποδηλατροδρομήσεις και πεζοδρομήσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Μας δόθηκαν οι δυνατότητες μέσα από τις δυσκολίες του κορωνοϊού να σχεδιάσουμε με γρήγορους ρυθμούς το δίκτυο αυτών των ποδηλατοδρόμων και να το κατασκευάσουμε», είπε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό η πόλη θα έχει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ένα προσωρινό δίκτυο, το οποίο ευελπιστούμε, αν πάει καλά, να το έχουμε μόνιμα».

Νέος ποδηλατόδρομος πρόκειται να κατασκευαστεί στη συνέχεια κατά μήκος της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Για την κάθετη σύνδεσή του είτε µε τις γύρω περιοχές κατοικίας και εμπορίου είτε µε τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο της νέας παραλίας θα μετατραπούν σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας οι άξονες Βούλγαρη – Μοσχονησίων, Μάρκου Μπότσαρη και Κατσιμίδη – Αρχαιολογικού Μουσείου και Παρασκευοπούλου.

Ενίσχυση αστυνόμευσης

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι θα ενταθούν τα μέτρα αστυνόμευσης με τη συνεργασία Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν αναπροσαρμοστεί και τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ώστε να μην υπάρχει κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

«Αναγνωρίζω ότι κάποιες μέρες θα υπάρχουν δυσκολίες, ίσως κάποιοι ξεβολευτούν, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά. Αν θέλουμε να έχουμε μια σύγχρονη πόλη, θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτούς τους κανόνες μετακίνησης. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι βιώσιμη και να έχει όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία διαθέτει μια ευρωπαϊκή μητρόπολη», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο