Κίνηση – ματ: Ο δήμος διεκδικεί να φέρει την Euroleague στη Θεσσαλονίκη

euroleague1

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο δήμος Θεσσαλονίκης επιδιώκουν να επαναφέρουν την πόλη στον θρόνο της ως «μπασκετομάνα», καταθέτοντας επίσημη πρόταση και διεκδικώντας τη διεξαγωγή του υπόλοιπου της Euroleague στην «Νύμφη του Θερμαϊκού»!

Ειδικότερα, η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση του μπάσκετ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για το κατά πόσο θα ολοκληρώσει το υπόλοιπο της φετινής διοργάνωσης. Η λύση που έχει καταλήξει η Euroleague είναι η διεξαγωγή του υπόλοιπου της Regular Season, των Play – Off και του Final – Four να διεξαχθούν σε μία πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, ο κεντρικός δήμος διεκδικεί αυτή η πόλη να είναι η Θεσσαλονίκη, με ισχυρά πλεονεκτήματα την υγειονομική πορεία της χώρας και της περιοχής μας στη μάχη με τον κορωνοϊό, τις κοντινές αποστάσεις, αλλά και την ύπαρξη διαθέσιμων καταλυμάτων και γηπέδων. Τα γήπεδα που θα διεξαχθεί η Euroleague άπαξ και ευοδωθεί η διεκδίκηση θα είναι το PAOK Sports Arena και το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Οι πόλεις που διεκδικούν την διοργάνωση εκτός από τη Θεσσαλονίκη είναι η Αθήνα και το Βίλνιους. Εάν τελικά η Euroleague αποφασίσει να κάνει πράξη τη συνέχεια της διοργάνωσης, αυτή αναμένεται να διαρκέσει για 1,5 μήνα.

Τα οφέλη για τη Θεσσαλονίκη από τις ενέργειες του Δήμου θα είναι πολλαπλά, καθώς όχι μόνο η πόλη θα μπει στον «χάρτη» των μεγάλων διοργανώσεων, αλλά παράλληλα θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διαφήμισή της σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα ενισχυθεί αποφασιστικά ο τουριστικός τομέας, καθώς υπολογίζεται πως θα γίνουν συνολικά 15.000 διανυκτερεύσεις σε 5άστερα και 4άστερα ξενοδοχεία της πόλης.

πηγή: typosthes.gr

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο