Κων. Ζέρβας: Δεσμεύομαι πως θα αναλάβω προσωπικά ως δήμαρχος τον τομέα της καθαριότητας

Ζ φωτο για συνεντευξεις 2

Βασική μου υπόσχεση προς το λαό της Θεσσαλονίκης είναι ότι θα είμαι δήμαρχος της πόλης που θα κάνει τη δουλειά. Δήμαρχος πλήρους απασχόλησης, δήμαρχος των έργων και των πράξεων. Οι πολίτες έχουν δίκιο να είναι απογοητευμένοι, έχουν δίκιο να είναι δύσπιστοι προς το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς.

Για να αλλάξει αυτή η εικόνα, αυτή η διάχυτη πεποίθηση, απαιτούνται ενέργειες συμβολικές και ταυτόχρονα ενέργειες ουσίας. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα της πόλης είναι η καθαριότητα και αυτό προκύπτει από όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης.

Δεσμεύομαι ενώπιον των Θεσσαλονικέων, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 2019 η πόλη θα είναι εμφανώς πιο καθαρή και μέσα στον πρώτο χρόνο της νέας διοίκησης το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί.

Για το λόγο αυτό δεσμεύομαι πως θα αναλάβω προσωπικά ως δήμαρχος τον τομέα της καθαριότητας. Θα ασχοληθώ προσωπικά με το να καθαρίσει η πόλη, να φτάσει σε ένα αποδεκτό επίπεδο που μας αξίζει, που αξίζει σε μία πόλη 24 αιώνων Ιστορίας.

Η δέσμευσή μου αυτή, συμβολική και ουσίας, δίνει το στίγμα των προθέσεών μου. Τέρμα τα λόγια, τέρμα οι δικαιολογίες για τα κακά αποτελέσματα, τέρμα οι ανευθυνο-υπεύθυνοι.
Ο δήμος έχει τους πόρους, έχει τους ανθρώπους, έχει τα οχήματα, έχει τον εξοπλισμό για να πετύχει εμφατικά καλύτερα αποτελέσματα.

Η αποτυχία του management, η αποτυχία των διοικούντων θα πάψει να μετατρέπεται σε αποτυχία της πόλης. Ούτε θα ενδώσουμε σε ιδεοληπτικές προσεγγίσεις που προτείνουν ξεπερασμένα μοντέλα ιδιωτικοποίησης αγνοώντας τα δεδομένα, το διεθνές παράδειγμα και τις πραγματικές υπαρκτές δυνατότητες που έχει η πόλη. Όσοι υποστηρίζουν την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά αλλά να κάνουνε δουλειές για ίδιον όφελος.

Τις αποκρούουμε όχι γιατί είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά γιατί ξέρουμε και μπορούμε, Τις αποκρούουμε γιατί εμείς – εγώ προσωπικά- θέλω να κάνω τη δουλειά. Η εντολή των συμπολιτών μου θα είναι συγκεκριμένη και με βάση αυτή θα κριθώ.

* Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη»

πηγή: Εφημερίδα Καρφίτσα

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο