Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ιουλία Μπίλλη

Μια συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μοναστηριωτών, «Η Καρτερία», αναδεικνύει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την προσφορά ανθρώπων όπως το ζεύγος Μπίλλη:

«Στην εκδήλωση είχα την ευκαιρία να συναντήσω και να συνομιλήσω  με την κυρία Ιουλία Μπίλλη, σύζυγο του αείμνηστου Αναστάσιου Μπίλλη. Επειδή στον τόπο αυτό έχει αξία και νόημα να θυμόμαστε και να τιμούμε όλους όσοι βοήθησαν, όλους όσοι ευεργέτησαν την πόλη με την ανιδιοτελή προσφορά τους, θέλησα στο πρόσωπο της κυρίας Μπίλλη να αποδώσω τιμή και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε μαζί με το σύζυγό της» τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, και συμπληρώνει: «Οι Αναστάσιος και Ιουλία Μπίλλη, ήταν ευεργέτες της πόλης. Με αυθεντικό αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης αλλά και με μοναδική στα κοινωνικά δρώμενα διακριτικότητα. Χωρίς να επιζητήσουν ποτέ την προβολή, άφησαν σπουδαίο έργο στη Θεσσαλονίκη.

Αναρίθμητες δωρεές και χορηγίες, ”έργα ζωής” όπως έλεγε ο εκλιπών, αλλά και σημαντικά κτιριακά συγκροτήματα  προσφοράς προς όλες τις ηλικίες είναι η παρακαταθήκη τους. Χωρίς να προσμετράμε την βοήθεια που με τόση γενναιοδωρία προσέφεραν σε όλη τους τη ζωή σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη

Αναφέρω χαρακτηριστικά:
·       Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης ή Μέγαρο Μπίλλη
·       Μπίλλειο Οδηγικό Κέντρο
·       Μπίλλειο Κέντρο Ορχηστικής Τέχνης
·       Μπίλλειο Νηπιαγωγείο
·       Μπίλλειος Στέγη Νηπίων Καλαμαριάς
·       Κέντρο ανοιχτής προστασίας Ηλικιωμένων Τριανδρίας
·       Κήπος της Στοργής
·       Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου

Χρέος μας να τιμούμε με κάθε ευκαιρία τους ανθρώπους αυτής της πόλης που προσέφεραν, που στάθηκαν αλληλέγγυοι με βαθύ αίσθημα ανθρωπισμού και σεμνότητας προς την πόλη μας».

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο