Κωνσταντίνος Ζέρβας: Τι θα κάνω για τη Θεσσαλονίκη

Ζερβας φωτο Ανδρίτσος

Σε όλη την προεκλογική εκστρατεία παρουσιάσαμε ένα πλήρες σχέδιο για την Θεσσαλονίκη. Προχωράμε δυναμικά και αποφασιστικά από την πρώτη ημέρα της νέας διοίκησης. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή από τους Θεσσαλονικείς, δεν ζητάμε περίοδο χάριτος. Δηλώνουμε έτοιμοι, δηλώνουμε ώριμοι και ανοιχτοί σε συνθέσεις και συνεργασίες. Δεν μας χρωστάει η πόλη τίποτε – εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και ώριμοι για να αναλάβουμε αυτή τη μεγάλη ευθύνη.

Καθαριότητα: το μεγαλύτερο στοίχημα για την πόλη είναι η πρώτη προτεραιότητά μου. Αναλαμβάνω τις αρμοδιότητες προσωπικά και βάζω ορόσημο τα Χριστούγεννα του 2019. Εμφανής βελτίωση τότε και πλήρως καθαρή πόλη μέσα σε ένα χρόνο. Με Μ.Α.Π, υπογειοποίηση κάδων, ανανέωση στόλου και ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Ασφάλεια: φωτισμός παντού, συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας. Κανένα άβατο, κανένα γκέτο μέσα στη Θεσσαλονίκη. Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το παρεμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Κοινωνική πολιτική: δημοτικά ιατρεία σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, λύση στα ζητήματα σχολικής στέγης, στήριξη της τρίτης ηλικίας και παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά του δήμου

Πολιτισμός: δέσμη δώδεκα προτάσεων για αναβάθμιση του πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Βασική αρχή μας η μη πολυδιάσπαση των δυνάμεων, η φιλοξενία και διοργάνωση εκδηλώσεων κλίμακας που θα αφήνουν αποτύπωμα στην πόλη. Ένα μεγάλο Φεστιβάλ πόλης κάθε Σεπτέμβριο.

Δημόσιος χώρος: προστασία του δημόσιου χώρου, αύξηση του πρασίνου για να ανατρέψουμε την αρνητική αναλογία του ανά κάτοικο. Αναπλάσεις που θα αποτυπώνουν στο χώρο τις φιλοδοξίες της πόλης. Λειτουργικότητα και αισθητική αναβάθμιση οι άξονες των παρεμβάσεων

Συγκοινωνία: συμμετοχή του δημάρχου στο Δ.Σ του ΟΑΣΘ ή του διάδοχου σχήματος. Καμία εξέλιξη εν αγνοία της πόλης. Σύγχρονες, αξιόπιστες συγκοινωνίες στα ευρωπαϊκά πρότυπα, με στόλο νέων οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Ολοκλήρωση του μετρό και ταχύς σχεδιασμός των επεκτάσεων του

Αριστοτέλους: το καμάρι της πόλης θα γίνει μία ευρωπαϊκής αισθητικής αξίας πλατεία μέσα από ανάπλαση που θα προκύψει μέσα από έναν ανοιχτό διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Πράσινο και θέσεις πάρκινκ, ευταξία και καθαριότητα.

Νέα Παραλία: δέσμη προτάσεων για φύλαξη, συντήρηση, κανόνες. Το στολίδι της πόλης που αγκαλιάστηκε από όλους τους Θεσσαλονικείς θα διατηρηθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Προσκαλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να πάρουμε την πόλη στα χέρια μας. Εμείς για εμάς, οι δημότες για τις γειτονιές, την καθημερινότητα, τις ζωές μας. Δεν αφήνουμε αυτήν την ευκαιρία να περάσει, δεν έχουμε την πολυτέλεια χαμένων χρόνων. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την αγάπη και την υποστήριξή τους. Για την απόφασή τους να βάλουν πάνω από όλα την πόλη. Να διεκδικήσουν μαζί μας μία πόλη καλύτερη για όλους. Αντάξια της ιστορίας της και των μεγάλων  δυνατοτήτων της. Να απαιτήσουν ένα Δήμαρχο που θα κάνει τη δουλειά.

Την Κυριακή γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε την πόλη, αλλάζουμε τις ζωές μας.

 

πηγή: typosthes.gr

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο