Κυκλοφοριακό και ποδηλατοδρομήσεις στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας

Δημος Θεσσαλονικης 2

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης, οι κοινές δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο λειτουργίας του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο Θωμά Γέρμανο, και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα που αφορούν στη Δημοτική Αστυνομία Δημήτρη Δαγκλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κύριοι Γέρμανος και Δαγκλής ενημέρωσαν αναλυτικά τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας, δεδομένης της εκπεφρασμένης βούλησης της Δημοτικής Αρχής να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών μέσα στην πόλη.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εντατικοποιηθούν οι άρσεις παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων από γερανούς της αστυνομίας, ενώ για πρώτη φορά τα οχήματα που απομακρύνονται θα μεταφέρονται σε ειδικό, φυλασσόμενο χώρο, ο οποίος έχει ήδη εξευρεθεί. Μάλιστα, πέραν του προστίμου, οι παραβάτες θα επιβαρύνονται με το κόστος μεταφοράς και φύλαξης του οχήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Όπως εξήγησε ο κ. Γέρμανος, προτεραιότητα θα δοθεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως στη Βασιλίσσης Όλγας, στην Τσιμισκή, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Δωδεκανήσου, ενώ ιδιαίτερη αυστηρότητα θα επιδεικνύεται σε φαινόμενα αντικοινωνικής στάθμευσης σε ράμπες ΑμΕΑ και διαβάσεις πεζών.

Στήριξη στα σχέδια του Δήμου για τους ποδηλατόδρομους

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, παρουσίασε αναλυτικά στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τους νέους ποδηλατόδρομους που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο της δυνατότητας που δόθηκε στους Δήμους να προχωρήσουν σε προσωρινές ποδηλατοδρομήσεις αλλά και πεζοδρομήσεις.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της διαμόρφωσης ποδηλατόδρομου στην Κωνσταντίνου Καραμανλή και μίλησε για την αναγκαιότητα να ενθαρρυνθεί συνολικά η χρήση του ποδηλάτου στην πόλη. Εξάλλου, και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι το ποδήλατο αποτελεί πράγματι ένα εξαιρετικό μέσο μετακίνησης.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο