Λίγα λόγια για τον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα

Z GLOW 1

Μετά από έναν εκλογικό μαραθώνιο, η Θεσσαλονίκη απέκτησε Δήμαρχο την Κυριακή 2 Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της επαναληπτικής ψηφοφορίας. Όπως ακούγεται και σε διάφορες συζητήσεις των κατοίκων της πόλης, πρόκειται για ένα πολύ ικανό και δημιουργικό πρόσωπο. Όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πολλές πληροφορίες για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, που επίσημα από την 1η Σεπτεμβρίου θα εκπροσωπεί τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας.

Όπως θα καταλάβετε στη συνέχεια και από το πλούσιο βιογραφικό του, το ενδιαφέρον του ήταν πάντα στραμμένο στα κοινά και την προσφορά στον δήμο της Θεσσαλονίκης αλλά ποτέ δεν αποκάλεσε τον εαυτό του «κλασικό πολιτικό», γιατί, όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δε θα με δείτε να υπόσχομαι πολλά και μεγάλα, αλλά να μιλώ για ρεαλιστικό σχέδιο και να τεκμηριώνω τις προτάσεις μου. Μπήκα, άλλωστε, στα δύσκολα και γενικά, δε μου αρέσουν τα εύκολα. Αγαπώ τη Θεσσαλονίκη, εδώ μεγάλωσα, εδώ μένω και η πόλη είναι η ατζέντα μου».

Ο ίδιος κυκλοφορεί στην πόλη και μιλάει με τους κατοίκους της. Κάνει χιούμορ με τα απρόοπτα που συμβαίνουν στην καθημερινότητα και είναι έτοιμος να αλλάξει πολλά πράγματα. Τον είδαμε να ψηφίζει και αργότερα να πίνει καφέ στον πεζόδρομο της Ικτίνου εν μέσω καταρρακτώδης βροχής και να γελάει. Αγαπάει τα ζώα κι ο ίδιος έχει έναν πανέμορφο σκυλί!

Ακόμη, είναι αθλητικός τύπος και φανατικός ποδηλάτης -όπως μπορούμε να καταλάβουμε και από τη φωτογραφία πιο πάνω. Έχει τονίσει μάλιστα ότι η απουσία των ποδηλατοδρόμων είναι τεράστιο πρόβλημα της πόλης και δεσμεύεται να το φροντίσει, ώστε να βελτιωθεί και η ποιότητα ζωής. Πιστεύει πως, σε συνεργασία με τους κατοίκους, μπορεί να δημιουργήσει μία καινούργια Θεσσαλονίκη καθαρή και προσεγμένη που θα προσελκύει Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Bio
Είναι βέρος Θεσσαλονικιός, πολιτικός μηχανικός αλλά και επιχειρηματίας, που ξέρει να δουλεύει σκληρά και μεθοδικά για να πετυχαίνει τους στόχους του. Φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποφοιτώντας ως αριστούχος. Έπειτα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Brown στις Η.Π.Α και από το 1990 δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε διάφορους τομείς.

Tην περίοδο 1994-1997 έχει υπάρξει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Σωματείου Π.Α.Ο.Κ, που όπως παραδέχεται κι ο ίδιος είναι ο ομάδα της καρδιάς του και προσπαθεί να πηγαίνει σε όσους περισσότερους αγώνες μπορεί! Στη συνέχεια το 2010 έως το Μάρτιο του 2016 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Η ασχολία του με τον δήμο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 2010 όπου εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος, στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη, όπου ανέλαβε την θέση του Αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων.Πιο συγκεκριμένα, ήταν υπεύθυνος για μια σειρά περιβαλλοντικών έργων και δράσεων, όπως η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η ίδρυση του «Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων». Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που θέλει να ασχοληθεί προσωπικά με την καθαριότητα και δημιουργία πράσινων χώρων στο κέντρο.

Συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά, τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα τελούσε τα χρέη του μόνιμου αναπληρωτή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος της πόλης φάνηκε να τον πιστεύει αφού στις δημοτικές εκλογές του 2014 επανεκλέγεται διπλασιάζοντας τις ψήφους του, έτσι αναλαμβάνει τη θέση του Αντιδημάρχου Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού. Ταυτόχρονα όμως με την πολιτική, από το 2011 μέχρι το 2014 διατέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, διαγράφοντας μία επιτυχημένη πορεία και σε αυτή τη θέση! Αξιοσημείωτο είναι ότι κατάφερε να παρουσιάσει παραστάσεις σε σχολεία και φυλακές με στόχο τη διάδοση της μουσικής παιδείας.

Τέλος, εμείς όλοι, κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ελπίζουμε να δούμε την καθημερινότητα μας να αλλάζει μέσα από τη ματιά ενός φρέσκου και καθόλου αναμενόμενου προσώπου. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη πανέμορφη που δυστυχώς ακόμη και σήμερα, έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Του ευχόμαστε καλή θητεία!

πηγή: glow.gr

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο