Μήνυμα δημάρχου Θεσσαλονίκης για την 25η Μαρτίου

Στιγμιότυπο 2020-03-25, 10.29.37

Φίλες και φίλοι, αγαπημένοι μου Θεσσαλονικείς,

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα και την Ορθοδοξία. Για όλους μας είναι ημέρα μνήμης, είναι ημέρα περηφάνιας. Για όλα όσα έγιναν τότε αλλά και για όλα όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα.

Φέτος μπορεί να μην παρελάσουμε, να μην γιορτάσουμε στους δρόμους, στις πλατείες της όμορφης μας πόλης. Θα θυμηθούμε όμως και θα τιμήσουμε την γιορτή μένοντας στο σπίτι μας μαζί με την οικογένεια μας.

Φέτος γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου σε δύσκολες συνθήκες. Συνθήκες πρωτόγνωρες για τους περισσότερους από εμάς. Το έθνος μας όμως έχει μάθει στην ιστορική του πορεία να δίνει όλες τις μάχες που είχε μπροστά του. Και μέσα από αυτές να βγαίνει πάντα πιο ισχυρό, πιο αποφασισμένο. Άλλωστε το μήνυμα της εθνικής εορτής είναι ενότητα, αγώνας, αλληλεγγύη, κοινή προσπάθεια, για το κοινό καλό.

Σήμερα έχουμε μπροστά μας την μάχη για τη δημόσια υγεία. Οφείλουμε όμως να τη δώσουμε για έναν ακόμη λόγο. Για να προστατέψουμε όλες τις ευπαθείς ομάδες. Τους ηλικιωμένους, τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας. Είναι κι αυτό άλλωστε ένα ιερό καθήκον που έχουμε μάθει διαχρονικά στο έθνος μας να τιμούμε. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες, τις μάχες, γεννιούνται άλλωστε και οι επιτυχίες και για αυτό είμαι αισιόδοξος.

Του χρόνου που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της παλιγγενεσίας θα είμαστε πιο δυνατοί και πιο σίγουροι από ποτέ για το μέλλον μας. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στους προγόνους μας, αυτή θα είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές.

Χρόνια μας πολλά.

 

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο