Μήνυμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του CoVid-19 (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο 2020-03-14, 18.43.46

«Φίλες και φίλοι, αγαπημένοι Θεσσαλονικείς.

Ζούμε στην πόλη, στη χώρα, στον πλανήτη μας έκτακτες συνθήκες. Οι εικόνες και οι ειδήσεις που παίρνουμε καθημερινά δεν είναι οι συνηθισμένες, δεν είναι ευχάριστες. Οφείλουμε όμως όλοι μας να αντιδράσουμε ψύχραιμα και οργανωμένα. Με σύνεση, με αίσθημα ευθύνης πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περιορίσουμε την εξάπλωση αυτής της πανδημίας. Είναι απολύτως απαραίτητο να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που δίνονται.

Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι για εμάς τους Θεσσαλονικείς να μην απολαμβάνουν τις ομορφιές της πόλης μας, τη χαρά της παρέας, φίλων και συγγενών μας. Γνωρίζω καλά τις επιπτώσεις στην οικονομία, στη ζωή της πόλης από αυτές τις εξελίξεις. Πρέπει όμως αυτό το κρίσιμο διάστημα να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας. Οι κανόνες υγιεινής είναι απαραίτητο να τηρούνται από όλους. Προστατεύουμε τον εαυτό μας, αλλά προστατεύουμε και τις ευπαθείς ομάδες με τη συνέπειά μας.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, από την πρώτη στιγμή προχώρησε σε σειρά ενεργειών για να προφυλάξει δημότες, υπαλλήλους κι επισκέπτες:

Κάναμε απολυμάνσεις και ψεκασμούς σε όλα τα δημοτικά κτίρια, τα σχολεία, τα ΚΕΠ, τα ΚΑΠΗ, και πολλούς δημόσιους χώρους, όπως νοσοκομεία και δικαστήρια.

Προμηθευτήκαμε έγκαιρα μέσα ατομικής προστασίας, μάσκες, αντισηπτικά, στολές για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου

Ενημερώσαμε όλο το υπαλληλικό προσωπικό, τοποθετήσαμε γυάλινα προστατευτικά γκισέ για την επαφή με το κοινό και λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο προστασίας.

Μοιράσαμε και αναρτήσαμε ενημερωτικό υλικό σε κάθε κτήριο, τοποθετήσαμε αφίσες στις στάσεις του ΟΑΣΘ

Διατηρούμε αυξημένη εγρήγορση και προχωράμε σε πρωτοβουλίες καθαρισμού και απολύμανσης δημόσιων χωρών.

Αξιοποιούμε το προσωπικό του Δήμου. Όσοι δεν έχουν το σύνηθες αντικείμενο εργασίας λόγω των ημερών θα καλύψουν άλλες ανάγκες του Δήμου, σε θέσεις οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες.

Λειτουργούμε από τη Δευτέρα πλήρως επανδρωμένο τηλεφωνικό κέντρο. Μπορείτε να καλείτε στο 2313 317777 για οποιαδήποτε ενημέρωση χρειάζεστε. Υπάρχει ήδη οδηγία προς τις υπηρεσίες να απαντούν σε όλα τα τηλεφωνήματα που θα κάνουν οι δημότες.

Διακόπτουμε την επιβολή βεβαίωσης παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία, και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Δήμου.

Δίνουμε παράταση σε όλες τις προθεσμίες για καταβολή ανταποδοτικών ή άλλων τελών όπου υπάρχει υποχρέωση από δημότες και επαγγελματίες για αυτή την περίοδο

Καθιερώσαμε ηλεκτρονική υποβολή των αιτημάτων Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

Ξεκινήσαμε από σήμερα Σάββατο φροντιστηριακά μαθήματα μέσω της TV100 σε συνεργασία με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς για τους μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Προσωπικό του Δήμου ενημερώνει τα καταστήματα της πόλης πόρτα πόρτα έως ότου βεβαιωθούμε ότι όλοι στη Θεσσαλονίκη είναι ενήμεροι για τους τρόπους προφύλαξης.

Επίσης σας διαβεβαιώ ότι το δημοτικό συμβούλιο, οι επιτροπές του Δήμου όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα θα λειτουργήσουν με βάση τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει η νομοθεσία και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Καθαριότητα και υπηρεσίες συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να παρέχονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Θεσσαλονίκη θα παραμένει καθαρή και ασφαλής. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, οι υπηρεσίες του Δήμου, η Διοίκηση, θα λειτουργούν – είναι κάτι για το οποίο δεσμεύομαι, δεσμευόμαστε.

Σήμερα όμως, κάνω έκκληση στους Δημότες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, τις όποιες επαφές τους με το Δήμο. Να γίνονται μόνο σε έσχατη ανάγκη. Καμιά προθεσμία δεν είναι δεσμευτική μπροστά στη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Όσον αφορά το Δήμο, θα δοθούν όποιες παρατάσεις χρειασθούν για να μην υπάρχουν μελλοντικές κυρώσεις και πρόστιμα. Για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή η πρωτόγνωρη δυσκολία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτές τις ημέρες να συνωστιζόμαστε για την παραλαβή οποιασδήποτε βεβαίωσης, για την καταβολή οποιουδήποτε τέλους.

Από τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κάνω έκκληση προς όλους να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Κανείς δε βρίσκεται σε καθεστώς διακοπών. Δεν είναι περίοδος για να κλείσουμε εκκρεμότητες μας Βρισκόμαστε σε μια έκτακτη κατάσταση. Και είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αποφεύγουμε άσκοπο συνωστισμό. Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής. Εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη Μένουμε στα σπίτια μας.

Παραμένουμε υγιείς και δυνατοί! Με το αίσθημα ευθύνης του πρώτου πολίτη της Θεσσαλονίκης διαβεβαιώ ότι σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη κανένας συνδημότης μας δε θα νιώσει ότι κατοικεί σε μια πόλη εγκαταλειμμένη. Η Θεσσαλονίκη δε θα μείνει ούτε λεπτό απροστάτευτη. Όπως το κάναμε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του ιού οι συνεργάτες μου κι εγώ θα βρισκόμαστε στα πόστα μας 24 ώρες το 24ώρο.

Είμαι αισιόδοξος για την αυριανή μέρα.

Στο τέλος αυτής της κρίσης, θα είμαστε όλοι εδώ.

Η ζωή, η οικονομία της πόλης και της χώρας μας θα ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Από αυτήν την κρίση η πόλη, η χώρα μας θα επανέλθουν δυνατότερες!

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο