Νέα έργα σχολικής στέγης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Δημος Θεσσαλονικης 2

Σειρά έργων στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης έχει δρομολογήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας αδιάλειπτα το έργο του, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η υγειονομική κρίση.

Σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους περίπου 1,4 εκατ. ευρώ, για την ανάθεση του έργου που αφορά τη συντήρηση σχολικών κτιρίων στην πρώτη, στη δεύτερη και στην τρίτη δημοτική κοινότητα, οι οποίες καλύπτουν αντίστοιχα τις περιοχές του κέντρου, της Ξηροκρήνης και της Άνω Πόλης.

Όπως προβλέπεται, θα γίνουν εργασίες επισκευής και συντήρησης τόσο σε σχολικά κτίρια όσο και στον περιβάλλοντα χώρο τους, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου, λειτουργικότερου και ελκυστικότερου σχολικού περιβάλλοντος.

“Οι παρεμβάσεις στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης βρίσκονται για τη Διοίκησή μας σε απόλυτη προτεραιότητα. Έχουμε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει από τις απαραίτητες συντηρήσεις στα υφιστάμενα διδακτήρια μέχρι την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων, ώστε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας”, ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

Υπό κατασκευή δύο νέα νηπιαγωγεία

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κυριζίδης, έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή ενός νέου νηπιαγωγείου στην περιοχή της τέταρτης δημοτικής κοινότητας και συγκεκριμένα στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Λαχανά, Ιωαννίνων, Κιλκισίου και Παπάφη. Το νέο νηπιαγωγείο που άρχισε να κατασκευάζεται είναι σχεδιασμένο με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Σε πλήρη εξέλιξη, άλλωστε, βρίσκονται και τα έργα κατασκευής ακόμη ενός νηπιαγωγείου στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ της Καπετάν Άγρα, της Ηφαιστίωνος, της πλατείας Μουσχουντή, της Στουρνάρα και της Ερατούς, στην περιοχή της δεύτερης δημοτικής κοινότητας.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο